HIF:s kapten kan gå till ärkerivalen

”Vi följer situationen”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Helsingborgsfansen blev allt annat än glada när ikonen Henrik Larsson valde att inleda sin tränarkarriär i lokalrivalen Landskrona.

Nu kan serieledande HIF dessutom förlora sin nye lagkapten Marcus Lantz till ärkerivalen.

– Vi följer situationen, säger Bois sportchef Mats Aronsson till Fotbollskanalen.

När Henrik Larsson drog av sig kaptensbindeln i fjol och sadlade om till tränare valde legendaren att skriva på för Landskrona Bois. En övergång som stack rejält i ögonen på Helsingborgs fans.

Den som fick ta över bindeln i HIF blev Marcus Lantz som sedan dess lett sitt lag till allsvensk serieledning och fått prova på landslagsspel under våren. Men nu är Lantz på väg bort och kan även han hamna i Landskrona.

Har avslutat förhandlingarna

– Vi får se hur det går i förhandlingarna med HIF, skulle de vilja ha kvar honom och förlänga kan vi inte konkurrera med det, säger sportchefen Mats Aronsson till Fotbollskanalen.

Men Lantz namn har varit på tapeten även hos Bois?

– Ja, det är klart, om han inte skulle stanna i Helsingborg vore han intressant. Men det blir lite spekulativt och vi får avvakta vad som händer.

Lantz avslutade under sommaren alla förhandlingar med HIF sedan parterna inte kunnat enas om ett nytt avtal. 34-åringen kan därmed lämna klubben gratis efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM