Varningar stör Ljungskiles poängjakt

Klarade en poäng mot IFK Göteborg

FOTBOLL

Ljungskile fortsätter samla poäng i den allsvenska bottenstriden. Bohusläningarna var nöjda med 0–0 mot IFK Göteborg på Ullevi, men fem nya varningar var inte lika välkomna.

Foto: SCANPIX
KAMP Ljungskiles Markus Senften och Göteborgs Jonas Wallerstedt i kamp om bolen i onsdagskvällens allsvenska match mellan IFK Göteborg och Ljungskile på Ullevi i Göteborg.

Ljungskiles 33-årige mittfältare Anders Augustsson är allsvenskans mest varnade spelare i år. Onsdagens gula kort var hans nionde, och leder till att Augustsson blir avstängd för tredje gången. Totalt fick Ljungskile fem varningar på Ullevi, medan IFK Göteborg kom undan med en.

– Det är skillnad i hur lagen bedöms, tycker Anders Augustsson.

– Varför blev inte Thomas Olsson i Göteborg varnad, när han sköt bort bollen flera sekunder efter en avblåsning, tillägger han undrande.

Hög omsättning

Hur många av dina nio varningar har varit rätt dömda?

– Fem, kanske. Några har varit solklara, svarar Anders Augustsson.

– Man blir upprörd på plan. Och att få många avstängningar är aldrig bra. Men det är klart, det blir ju fler i truppen som får spela, säger han med ett leende.

Mot Göteborg hade Ljungskile fyra nya spelare i sin fembackslinje, jämfört med senaste matchen. Edwin Phiri och Etchu Tabe var avstängda, Damir Vitas och Robert Johansson skadade. Med tanke på det skötte sig bohusläningarnas försvar utmärkt.

– Vi höll emot bra. De fick slå många långbollar. Vi har fyrtorn som nickar undan sånt. Anfallsspelet är vi mindre nöjda med. Men oavgjort var rättvist, och vi är nöjda med en poäng, säger Anders Augustsson.

Ljungskile har därmed tagit fyra poäng mot Göteborg i år, eftersom man vann med 2–1 hemma i april.

För trögt

Göteborg vilade ett par spelare efter den lyckosamma cupfinalen med förlängning och straffar i söndags, men var inte så piggt som lagledningen hoppats.

– Vi måste spela ett rappare passningsspel. Det gick lite för trögt i dag. Vi var inte värda mer än en poäng. Det positiva är att vi inte förlorar, säger IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn.

Hans kollega i Ljungskile, David Wilson, hamnade i blåsväder efter matchen mot Trelleborg senast. Wilson var avstängd, men sågs stå i ett läktartorn och prata i mobiltelefon, medan han tycktes göra gester som om han coachade laget. Wilson blev anmäld till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd, som tar beslut i frågan på tisdag.

– Jag tror att jag blir friad. Men reglerna måste vara mer specifika, säger David Wilson.

Han vill inte svara på vem han pratade med i telefonen.

– Media används ju som bevis, säger Wilson sötsurt.

Han får under alla omständigheter leda sitt Ljungskile från bänken i söndagens match mot Djurgården.

Micke Larsson/TT