”De har auktionerat ut min matchtröja”

Förre AIK-profilen rasande: Vill inte att jag ska spela mer

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Kenny Pavey är i öppet bråk med Ljungskile.

Efter att ha lämnats utanför truppen till matchen mot Degerfors i Superettan rasar 33-åringen mot klubbledningen.

– Ljungskile har ju till och med auktionerat ut min matchtröja så de vill väl inte att jag ska spela mer, säger engelsmannen till Bohusläningen.

Kenny Pavey fick inget nytt kontrakt med AIK efter förra säsongen och valde då att återvända till Ljungskile. Men nu tyder mycket på att 33-åringen återigen blir klubblös efter säsongen då Pavey är i öppet ordkrig med klubben.

Mittfältaren, som kommit tillbaka från skada, anklagar Ljungskile för att peta honom från söndagens match mot Degerfors i ett försök att spara pengar.

– Jag har jobbat hårt i sju veckor och är tillbaka i full träning. Det borde finns plats för mig på bänken i alla fall. Men när jag är tillbaka på bänken måste Ljungskile betala lön till mig igen, säger han.

”Vi bedömer när han ska spela”

Enligt Bohusläningen får Pavey just nu lön från Försäkringskassan men så fort han spelar igen blir det Ljungskile som tar över lönekostnaden. Nu tror 33-åringen att klubben därför vill behålla honom på skadelistan.

– Ljungskile har ju till och med auktionerat ut min matchtröja så de vill väl inte att jag ska spela mer, säger han.

Paveys kontrakts sträcker sig över tre år men båda parter har rätt att bryta det efter årets säsong. Sportchefen Lennart Göransson förnekar för tidningen att Pavey petas för att spara pengar.
– Han har tränat den senaste veckan, men precis som alla andra skadade spelare måste han genomgå bland annat maxtester och magnetröntgen. Sedan är det vi som bedömer när han ska spela, säger Göransson.