Spelarflykt hotar Mjällby

”Kommer ett bud från rätt klubb är jag beredd att flytta”

FOTBOLL

HÄLLEVIK. Efter halva allsvenskan ligger nykomlingen Mjällby på tredje plats.

Men framgångarna har gjort klubbens spelare eftertraktade – och nu riskerar klubben att förlora flera nyckelspelare till hösten.

Mest konkret intresse finns för mittfältsstjärnan Patrick Osiako, 23.

– Om det kommer ett bud från rätt klubb är jag beredd att flytta, säger han till Sportbladet.

Patrick Osiako.

Den kenyanske landslagsmannen Patrick Osiako tillhörde en av Mjällbys mest kreativa spelare mot BP. Trots att han haft en seg infektion i kroppen och missat en väsentlig del av träningsperioden i sommar var Osiako nöjd med sin insats.

– Men jag spelade bara 60–70 procent av min förmåga i dag. Vi spelade bra men kunde inte göra mål, det är jag missnöjd med.

Trots att Mjällby som nykomling har en blygsam målsättning tycker Osiako att siktet bör höjas nu.

”Vill bli mästare”

– Om jag stannar kvar vill jag bli mästare i Allsvenskan. Vi har en stor, stor chans att kunna vinna hela serien. Men då måste vi höja oss lite till.

Patrick Osiako är en av de spelare som bidragit mest till att nykomlingen Mjällby överraskat många och fortsatt att prestera bra fotboll och nu spelat tio matcher i rad – cupen och träningsmatcher inräknade – utan att förlora.

Värde: 5–8 miljoner

Men nu kan Osiako vara på väg bort från klubben. Enligt vad Sportbladet erfar är Patrick Osiako den spelare som klubben är minst ovillig att sälja, förutsatt att priset är rätt. Kenyanen har ett rykte om sig att vara besvärlig, och om klubben sätter käppar i hjulet kan priset för det bli högt.

En försäljning av Osiako beräknas kunna inbringa ungefär 5–8 miljoner kronor.

– Jag kan inte säga så mycket för jag vet inte så mycket vad som händer och vilka som är intresserade av mig. Jag försöker spela så bra som möjligt och fokusera på Mjällby.

Erbjudande finns

Men intresse finns. Enligt vad Sportbladet erfar är klubbar i såväl Grekland, ­Italien som Spanien intresserade av kenyanens tjänster.

Grekiska Panionos, som tränas av tidigare AIK-tränaren Mikael Stahre, är en av klubbarna som sägs visa intresse för Osiako.

– Allt kan hända. Men det ska vara okej för mig och för klubben, säger Osiako, som har kontrakt med Mjällby i ytterligare ett och ett halvt år.

Enligt säkra källor till Sportbladet har Osiako redan haft ett konkret erbjudande från en klubb i den israeliska ligan, ett bud som han dock tackade nej till eftersom spel i Israel inte lockade.

FAKTA

Dew kan också försvinna

Mostapha El Kabir

Holländaren kom till klubben inför säsongen från Nijmegen. 21-åringen har visat internationell klass som avslutare och gjorde nyligen fyra mål mot Malmö FF i cupen.

Intresse finns från bland annat Tyskland och Holland och en försäljning skulle ge Mjällby många miljoner i vinst.

Marcus Ekenberg

Mr Mjällby är känd för att vara trogen hembygden och moderklubben men har öppnat för en flytt om förutsättningarna är rätt. Enligt tidigare uppgifter finns intresse från en klubb i Grekland.

– Det har inte hänt något nytt, jag har fortfarande den inställningen, säger Ekenberg.

Tobias Grahn

Var känd som problemspelare men har i Mjällby vuxit fram som ledargestalt och energisk spelfördelare och som en av allsvenskans allra bästa spelare. Grahns prestationer under våren har skapat intresse, men Grahn har i en radiointervju uttalat att han stannar i Mjällby åtminstone säsongen ut.