”Domaren är en pajas”

Mjällby till hård attack efter El Kabirs röda kort

Foto: Jonas Bilberg
Attack Mostapha El Kabir (till höger) var rasande efter sina två varningar. ”Han är en pajas”, säger Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson om domaren Martin Strömbergsson.
FOTBOLL

Rött kort – igen.

Efter Mostapha El Kabirs utvisning mot BP går Mjällby nu till hård attack mot Martin Strömbergsson och hela den allsvenska domarkåren.

– Han är en pajas. ”Musse” är brännmärkt bland domarna, rasar klubbens ordförande Jörgen Martinsson.

Under en träningsmatch mot Trelleborg för en knapp månad sedan hamnade Mostapha El Kabir i bråk med Kristian Haynes.

Mjällbys succéspelare visades ut och och disciplinnämnden beslutade senare att stänga av 21-åringen i ytterligare en match.

Mot BP i går var El Kabir tillbaka på planen – och blev utvisad på nytt efter två gula kort med mindre än fem minuters mellanrum i slutskedet av matchen.

Efteråt gick Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson till attack mot domaren.

– Han är en pajas. Martin Strömbergsson är en pajas, säger Martinsson och fortsätter:

”Vansinne”

– Det är horribelt. En riktig domarskandal. Första gula kortet får han efter en vanlig närkamp med deras målvakt och på det andra reagerar han rent instinktivt. Utvisningen är vansinne.

Mjällbys ordförande anklagar nu den allsvenska domarkåren för att behandla Mostapha El Kabir orättvist.

– ”Musse” är brännmärkt bland domarna, säger Martinsson.

Hur menar du då?

– Ja, de letar ju hela tiden efter fel. Det finns spelare som gör grövre saker utan bli varnade.

Tänker du på matchen mot BP eller andra gånger också?

– Både och. Det finns hur många exempel som helst. Ändå är det ”Musse” som är avstängd nästa match trots att han gör två ganska ”mjuka” förseelser, säger Jörgen Martinsson.

Slår ifrån sig

När Sportbladet når Martin Strömbergsson slår han bestämt ifrån sig anklagelserna om att han skulle ha särbehandlat El Kabir.

– Det är första gången som jag dömer honom. Varningarna jag delar ut ska vara varningar. I övrigt har jag inga synpunkter alls på hur han betedde sig på planen, säger Strömbergsson.

Svenska domarbasen Bosse Karlsson är bekymrad över Jörgen Martinssons uttalande.

Men han räknar inte med att det leder till någon bestraffning.

– Nej, det tror jag inte. Men den här kommentaren visar hur vi domare kan ha det i svensk fotboll när en klubbledare på högsta nivå säger så här.

– Jag vet inte hur han tänker kring vad han sagt i morgon, men om han verkligen tycker att det är pajasar som dömer svensk fotboll är det olyckligt, säger Karlsson.

FAKTA

DOMAREN FÖRKLARAR SINA VARNINGAR

Första varningen:

Bollen ligger lös i straffområdet när målvakten Kristoffer Nordfeldt och Mostapha El Kabir sätter fart. BP-målvakten är aningen före och snor åt sig bollen framför ögonen på anfallaren som fullföljer situationen. El Kabir protesterar högljutt när domaren Martin Strömbergsson ger honom gult kort.

Strömbergssons kommentar:

– Det ska vara varning. Han går in farligt med dobbarna och kommer sent i situationen. Jag tar varningen för farligt spel.

Andra varningen:

Mjällbys mittfältare Tobias Grahn får gult kort efter att ha tacklat BP:s Imad Chhadeh. Mostapha El Kabir blir förbannad över domslutet och slänger bollen mot domaren i ren frustration.

Strömbergsson reagerar direkt och plockar upp sitt gula kort följt av det röda. El Kabir är rasande och leds av planen av lagkompisen Marcus Ekenberg. ”Alla svenska domare, det är otroligt..., hörs holländaren säga i tv-sändningen. Efter matchen vägrar El Kabir att prata med media.

Strömbergssons kommentar:

– Jag tar varningen för olämpligt uppträdande. Han slänger bollen mot mig med avsikt och gestikulerar.