Vägrade fira segermålet

Petad från start: ”Har inte suttit på bänken på tio år”

FOTBOLL

HÄLLEVIK. Marcus Ekenberg petades mot Örebro – men hoppade in och avgjorde matchen.

Då vägrade han fira.

Efter matchen ifrågasatte han Peter Swärdhs beslut.

– Jag tyckte det var lite dålig tajming, säger Ekenberg till Sportbladet.

Foto: SCANPIX
MISSNÖJD MATCHHJÄLTE Marcus Ekenberg gjorde matchens enda mål – men var inte helt nöjd med att få inleda matchen på bänken. ”Det kändes lite bittert”, sa han efter matchen.

Marcus Ekenberg har varit given i Mjällbys startelva sedan han återvände från Helsingborgs IF i början av 2000-talet.

Men inför träningen dagen innan matchen mot Örebro fick han beskedet att han skulle börja på bänken.

– Det var väldigt chockerande. Jag har inte suttit på bänken på tio år, det var lite ovant.

”En annan syn”

Efter sommaruppehållet har Mjällby stundtals spelat bra fotboll men har också haft svårt att göra mål och hade på de fyra senaste matcherna innan gårdagens bara fått ihop två poäng.

Just Ekenberg fick målskyttet att lossna i senaste omgången mot Gais.

– Det kändes bra spelmässigt mot Gais och jag gjorde mål. Men han (Swärdh) har väl en annan syn, det måste han väl haft eftersom jag satt på bänken i dag.

– Det hade varit skillnad på om man hade gått mållös från sju-åtta matcher och man spelmässigt varit dålig, men när man ändå gjorde en hyfsad match och var målskytt senast, då kändes det lite bittert.

Ekenberg kom in i den 63:e minuten och visade direkt aggressivitet. Tio minuter senare löpte han perfekt i djupled, fick en fin passning från El Kabir och petade bollen förbi John Alvbåge.

– Det känns skönt när man börjar på bänken och hoppar in och gör mål, det kan man inte sticka under stol med.

Trea i skytteligan

Målet var Ekenbergs åttonde för säsongen och därmed ligger han på tredje plats i allsvenskans skytteliga.

– Jag är rätt nöjd med min säsong i helhet. Jag hade en hög målsättning inför säsongen när jag sa att jag skulle göra tio mål, det var inte många som trodde på mig då.

Vet du varför du petades?

– Det får du fråga Peter om, jag har ingen aning. Jag är inte den personen som är så pratglad och hugger tillbaka. Jag tycker att jag tog det på ett hyfsat sätt, så bra man kan göra, det finns väl ingen som är glad när man får sitta på bänken.

Ville ha in Gitselov

Mjällbytränaren Peter Swärdh förklarar sitt beslut med att Peter Gitselov på träning visat så pass bra form att han ville ha in honom i startelvan.

– Jag bestämde mig tidigt efter Gaismatchen att Gits var så bra att han borde vara med. Det var ett val mellan Mostapha och Ekenberg. Jag trodde att Gits och Mostapha skulle kunna göra det bra tillsammans, vilket jag tycker att de gjorde.

Men det är väl svårt att hålla Marcus Ekenberg utanför startelvan i nästa match?

– Det är det alltid, det är en mycket bra spelare. Det finns inget som talar i någon riktning just nu.

FAKTA

Matchfakta

Mjällby-Örebro 1-0 (0—0)

1—0 Marcus Ekenberg (74).

Varningar, Mjällby: Juan Robledo. Örebro: Patrik Anttonen.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 3 558.

Mjällby (4—4—2): Mattias Asper — Jesper Westerberg, Juan Robledo, Patrik Rosengren, William Leandersson — Daniel Nicklasson (Johan Svensson 77), Patrick Osiako, Daniel Nilsson, David Löfquist (Emanuel Svensson 85) — Pyotr Gitselov (Marcus Ekenberg 63), Moestafa el-Kabir.

Örebro (4—3—3): John Alvbåge — Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah — Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Astrit Ajdarevic (Eric Bassombeng 65) — Marcus Astvald (Denis Abdulahi 84), Paulinho Guará (Anthony Flood 77), Roni Porokara.