Här kunde han ha sänkt sitt eget lag

”Missbedömde bollbanan...”

FOTBOLL

Här kunde Jesper Westerberg ha sänkt sitt eget lag.

Helt oattackerad höll han på att göra årets kanske mest spektakulära självmål.

– Jag missbedömde bollbanan, sade han.

Det hade bara gått på tre minuter när Mjällbys Jesper Westerberg var nära att göra ett oerhört snyggt mål. Problemet var bara att han höll på att skjuta bollen i sitt eget mål.

Sebastian Eriksson sköt ett inlägg som gick igenom hela straffområdet, fram till Westerberg som stod några meter framför Mattias Aspers högra stolpe. Westerberg var helt oattackerad, och chansen såg ut att vara över.

Asper räddade

Men så var inte fallet. Istället för att ta fast bollen slog Westerberg till på ett tillslag – mot eget mål.

Många trodde nog att det skulle bli 1–0 åt Göteborg då, men Mattias Asper stod för en högkvalitativ räddning och styde ut bollen till hörna.

– Han får börja matchen med en bra räddning, sade Westerberg med ett flin till ppv i halvlekspausen, och fortsatte sedan, lite mer allvarligt:

– Jag ville nog spela ut den till hörnan, sen missbedömde jag bollbanan en aning.

Mattias Asper var alltså med på noterna.

– Man är gammal och rutinerad så man är med på såna saker också. Men det var rätt överraskande när den kom, säger han till ppv.

Blev inga mål

Räddningen visade sig bli en av flera högklassiga som Asper stod för. Bland annat hade Tobias Hysén ett par farliga lägen som det hade kunnat bli mål på, men den förre landslagsmålvakten visade sig från sin bästa sida, och matchen slutade 0–0.

Ett resultat som Mjällby kunde vara mest nöjt med.

– Vi får vara nöjda med den här matchen, att vi fick 0–0. IFK är väldigt bra för tillfället och får fler chanser än vi, men vi står upp bra tycker jag, säger Asper.

En poäng till Blåvitt

I Göteborg var det inte lika nöjt.

– Vi är inte nöjda egentligen, men en poäng är bättre än ingen, sade IFK Göteborgs allsvenska debutant Niklas Andersén till ppv.

ARTIKELN HANDLAR OM