Grahn skadad – av spik i foten

Missade träningsmatch

FOTBOLL

Han har haft en del skador i sin karriär.

Ingen har liknat den han har nu.

– Det måste vara den konstigaste jag haft, säger Tobias Grahn om sin... spik-i-foten-skada.

Foto: Foto: Bildbyrån
Tobias Grahn ångrar nog att han lekte snickare.

Det lönar sig inte alltid att vara snäll. Tobias Grahn hade åkt till sin pappa för att hjälpa till med ett litet byggprojekt när det plötsligt hände.

En planka med en spik, en sekunds oaktsamhet, ett olyckligt steg. Och ett aj.

– Det var utomhus så jag hade skor på mig. Men det var jävligt smärtsamt, säger Mjällby-mittfältaren som trots att det gått en vecka sedan det hände inte kunnat träna.

Skada i fettvävnaden

– Jag kan inte uttala mig om när det blir bra. Jag var helt säker på att jag skulle vara igång till matchen (1–0-vinst mot Nordsjälland igår) men nu vet jag inte. Jag är ingen expert på fötter men det har blivit en sorts skada i fettvävnaden.

Har du haft någon annan konstig skada tidigare?

– Det här måste vara den konstigaste jag haft. Alla andra har varit fotbollsrelaterade tror jag. Men så går det när man ska vara snickare...

Vad sa farsan?

– Han sa inte så mycket. Det var bara raka vägen till akuten.

På sjukhuset fick 30-åringen antibiotika och en stelkrampsspruta men i övrigt har han inte behandlat foten på något sätt. Och även om spel i helgen mot Kalmar verkar avlägset bör skadan vara läkt relativt snart.

– Det gör lite ont men det viktiga är att det blir bra. Jag hoppas att det inte är någon långsiktig fara, säger Grahn.

FAKTA

FEM UDDA FOTBOLLSSKADOR

Steve Morrow 1993

Arsenalspelaren avgör Ligacupen och hyllas av Tony Adams. Lagkaptenen lyfter upp hjälten på sina axlar men tappar greppet. Morrow bryter armen.

Adelino Barros 1997

Vitoria Guimares målvakt ska hämta en boll i målet. Han sparkar till bollen, tappar balansen, fastnar med munnen i nätet – och bryter käkbenet.

Karl Corneliusson 2001

AIK-backen skär gurka i sitt hem när han plötsligt slinter och skär sig illa. Sex veckors frånvaro från fotbollen blir resultatet av köksincidenten.

Santiago Canizares 2002

Valenicamålvakten står på toppen av sin karriär men missar VM på grund av en skärskada i foten – Canizares har tappat en After Shave i duschen.

Jari Litmanen 2006

Den skadebenägne finländaren får en kapsyl i ögat. Sportchefen Hasse Borg är the bad guy i dramat: han har öppnat en flaska med sin snusdosa.