Mjällby vägrar ta emot HIF-belöningar

”Det skulle inte kännas bra”

FOTBOLL

Sportbladet skriver i dag om att Helsingborgs fans ska ge Mjällby-spelarna en bonus på 50 000 kronor om de besegrar Malmö i morgon.

Ett erbjudande som Malmö rasar mot och Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson säger att hans lag inte kommer att ta emot några pengar.

– Det skulle inte kännas bra, säger han till FotbollDirekt.se.

Foto: bildbyrån
Jörgen Martinsson.

En grupp med HIF-supportrar hade i går kväll samlat ihop 35 000 kronor och siktar på att ha 50 000 kronor i morgon när den allsvenska guldstriden avgörs.

De pengarna ska gå som bonus till Mjällbys spelare om de besegrar Helsingborgs huvudkonkurrent Malmö.

”En uppmuntran”

En extra morot tyckte Mjällbyspelarna.

– Det är en uppmuntran. Det påverkar inte våra spelares prestation. De spelar för våra poäng och vår ära. Det finns så mycket prestige mellan oss och Malmö att varenda Mjällbyspelare vill vinna den här matchen ändå. Vi har inga barn med Helsingborgs verksamhet, sade Mjällbys sportchef Thomas Borstam.

”Vill inte förknippas med det”

Till FotbollDirekt.se säger dock Mjällbys ordförande att spelarna inte kommer att ta emot några pengar.

– Det skulle inte kännas bra. Vi i Mjällby vill inte förknippas med sådant här och medverka till att att emot pengar på det här viset, säger han och fortsätter:

– Vi har haft ett resonemang med spelarna där vi rekommenderat att inte ta emot någon ersättning utifrån, om det skulle bli aktuellt. Sedan har våra spelare själva också visat att det inte skulle kännas okej att ta emot pengar utifrån.

ARTIKELN HANDLAR OM