Moestafa el Kabir firade guldet - med Malmö FF

”Alla klubbar i Sverige är intresserade av mig”

FOTBOLL

Efter förlusten deltog han i Malmös guldfirande.

Men trots att MFF-fansen i går välkomnade Mjällbys Moestafa el Kabir till klubben spår anfallaren att dragkampen om honom är långt i från avgjord.

– Alla klubbar i Sverige är intresserade av mig, säger han.

Moestafa el Kabirs Mjälbby förlorade mot Malmö i sista omgången. På kvällen firade sedan stjärnan med svenska mästarna.

Mjällby rådde inte på Malmö i slutomgången, men avslutade som nöjda tabellsexor. Nöjdast var han som vunnit interna skytteligan på tio mål.

– Jag utvecklade mig som spelare och person. Jag har visat mina kvaliteter och gjort fler mål än jag trodde. Allt har varit perfekt. Med lite mer tur kunde vi ha hamnat lite högre än vi gjorde nu, säger Moestafa el Kabir, 22.

”Lite tråkigt där”

Efter förlusten i söndags pratade han med flera Malmöfans som tjatade om en övergång till klubben. Därefter satt han ner med sin agent för att summera året och se på framtiden. Och flytten från Sölvesborg.

– Det är lite tråkigt där, men det är en del av livet, säger han.

Du har sagt att du vill ta nästa steg. Skulle Malmö kunna bli det steget?

– Ja. De är bäst i Sverige. Jag siktar högre än Mjällby och Malmö är högre. Men det finns många lag som är högre än både Malmö och Mjällby.

Firade med landsman

Varför festade du med Malmö efter deras guld?

– Jag var där för att Rick Kruys (landsman) ringde mig. Han frågade om jag ville komma förbi på en drink, så jag åkte dit och grattade för guldet. Det var allt. Men jag förstår att folk börjar prata när de ser mig där.

Moestafa el Kabir betonar att han inte har pratat med Malmö, inte heller med någon annan klubb än (även om han ”tror att alla klubbar i Sverige är intresserade”), och att det är otänkbart att återvända till Holland.

Från Malmöhåll är man ovetande om el Kabirs framtid.

– Vi är inte där än. Vi börjar planera för framtiden i morgon (läs: i dag). Vi har inga namn på listan nu, men jag trodde att han var såld till typ Holland, säger ordföranden Håkan Jeppsson.

ARTIKELN HANDLAR OM