Maif vill behålla El Kabir en match

Hoppas få låna tillbaka honom mot Blåvitt

1 av 5 | Foto: Foto: Bildbyrån, Scanpix
Kan göra comeback Moestafa El Kabir tog ett storartat farväl på Strandvallen i går med hjälp av två mål. Mendet kan bli en match till i Mjällbytröjan. ”Chansen finns”, säger en källa.
FOTBOLL

HÄLLEVIK. Moestafa El Kabir visade åter klass efter två mål mot Djurgården i det som skulle vara hans sista match på Strandvallen.

Men hemmapubliken kan få se honom en match till. Sportbladet kan avslöja att Mjällby arbetar intensivt för att El Kabir ska spela mot IFK Göteborg 18 juni.

– Man kan alltid hoppas, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Den 1 juli är Moestafa El Kabir Cagliaris spelare. Klubbarna har dock kommit överens om att ge holländaren semester efter bortamatchen mot Elfsborg den 13 juni.

Men enligt säkra källor arbetar Mjällby mycket intensivt för att få Cagliari att acceptera att Moestafa El Kabir kan vara med i den mycket viktiga hemmamatchen mot IFK Göteborg några dagar senare. Förfrågan har ställts till Cagliari och senare i veckan räknar Mjällby med att få besked.

– Det är mycket liten chans att de accepterar det, men chansen finns fortfarande att de gör det, säger en källa med god insyn i klubben.

”Jag är tacksam”

Mjällbys sportchef Thomas Andersson-Borstam vill vara sig bekräfta eller förneka att det förhåller sig så, men säger att det självklart hade varit önskvärt.

Efter holländarens insats mot Djurgården förstår man det.

Moestafa El Kabir gjorde det mesta rätt och var på ett strålande spelhumör. I första halvlekens sista minut snodde han bollen från Joel Perovuo och slet sig fri och slog in 2–0.

I andra halvlek avslutade han ett mönsteranfall genom att komma helt rätt i ett kombinationsspel och säkert slå in 3–0.

– Den här klubben och alla supportrarna har stöttat mig sen den dag jag kom. Jag är mycket tacksam mot Mjällby, den har en plats i mitt hjärta. Klubben gav mig chansen när min karriär var nere i en svacka, säger Moestafa El Kabir.

En av hans största supportrar är vännen Almir från Märserum. Det var honom som El Kabir kramade om efter sitt andra mål

efter att han hoppat över

reklamskyltarna och in på läktaren.

Det gav ett gult kort.

– Jag visste inte att jag skulle få gult kort för det, men jag bryr mig inte. Jag berättade för domaren att efter den här matchen kan du inte ge mig fler gula kort.

Inte orolig

Av Mjällbys åtta mål den här säsongen har El Kabir gjort fem. Förlusten av El Kabir oroar därför många Mjällbysupportrar.

Men inte El Kabir.

– Jag är inte orolig, de kommer att hitta en ersättare. Och det finns bra spelare här, som Berner, Löken (David Löfquist) och Robin Strömberg.

ARTIKELN HANDLAR OM