Utbytt i halvlek – då tog Grahn bilen hem

”Han vet förmodligen själv att han har gjort fel”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Tobias Grahn fick bara spela en halvlek innan tränaren Peter Swärdh valde att byta ut den vikarierande anfallaren. Men Grahn gillade inte att behöva kliva av och valde då att lämna arenan.
FOTBOLL

HÄLLEVIK. Mjällbystjärnan Tobias Grahn blev utbytt i halvtid.

Då valde han att lämna arenan.

– Man kan vara besviken, men man är ändå ett lag, säger Mjällbys lagkapten Patrik ”Bagarn” Rosengren kritiskt.

Efter att Mjällby förlorat såväl Moestafa El Kabir som Peter Gitselov har det blivit brist på anfallare av klass i laget. Därför har Mjällbytränaren Peter Swärdh i de två senaste matcherna valt att spela med Tobias Grahn i en anfallsposition.

Grahn har själv sagt att han helst spelar på mittfältet.

– Jag har inget emot att spela i nummer 10-rollen, men jag vill helst återgå till mittfältet där jag är mer van att spela, har han sagt.

Mjällby fick en dålig start mot IFK Göteborg och hade problem i såväl försvars- som anfallsspelet. Efter första halvlek valde därför Peter Swärdh att byta ut Tobias Grahn mot Adam Berner, en snabb spelare som gärna går i djupled.

– Jag kände att vi inte fått funktion i att sätta Tobias i den positionen. Det är mitt val att sätta honom där, inte hans, därför får jag ta ansvar för att vi inte fått effekt av det, säger Swärdh.

Efter matchen fanns inte Tobias Grahn kvar på Strandvallen. Han hade enligt funktionärer redan i halvtid valt att lämna arenan.

”Ta ett snack”

Peter Swärdh ville inte uttala sig i frågan innan han själv pratat med Tobias Grahn. Även sportchefen Thomas Andersson-Borstam var försiktig i sina kommentarer kring uppgifterna.

– Jag vill prata med Tobias innan jag vill säga något om det. Vi får ta ett snack med honom så får vi se vad som har hänt, jag har inte hela bilden klar för mig nu.

– Men generellt ska man stanna kvar och stötta laget, säger Thomas Andersson-Borstam.

När Sportbladet sent i går kväll nådde Mjällbys lagkapten Patrik Rosengren har han inte fått bekräftat att Grahn verkligen åkte hem – Om han har gjort det är det mindre bra. Man kan vara besviken, men man är ändå ett lag. Det kunde hanterats bättre tycker jag.

– Han vet väl förmodligen själv att han har gjort fel. Besvikna är vi alla, men så besviken att man åker hem behöver man inte vara, säger Rosengren.

Kan få konsekvenser

Patrik ”Bagarn” Rosengren säger att han inte kan minnas att han under sin långa karriär varit med om att en spelare lämnat arenan när han blivit utbytt. Därför vet han inte vilka konsekvenserna blir av Tobias Grahns agerande.

Sportbladet har förgäves försökt nå Tobias Grahn för en kommentar.

FAKTA

HÄR ÄR FLER SOM VALT ATT LÄMNA LAGET

April 2011

Dimitar Berbatov delade skytteligasegern i Premier League, men när trupperna till Champions League-finalen offentliggjordes fanns bulgaren inte med. Enligt New of the world gjorde det honom så upprörd att han stormade och lämnade Wembley redan innan matchen hade börjat.

April 2011

 När AIK förlorade mot Gefle för en månad sedan byttes Martin Mutumba ut efter den första halvleken. Mittfältaren blev då så besviken att han gick raka vägen hem.

AIK tog dagen efter ett snack med Mutumba – som även bötfälldes internt.

Oktober 2010

 En storbråk bröt ut mellan Imad Chadeh och Brommapojkarna efter att han petats i en match mot Göteborg och i protest valt att lämna planen.

Efter det dök han inte upp på träningarna och klubbens ord­föraande Ola Danhard deklarerade att Chadeh inte längre var välkommen tillbaka till klubben.