Asper: Det värsta jag varit med om

”Det var under all kritik”

Foto: SCANPIX
12. Mjällby: Mattias Asper ”Långbyxorna” är en självklar del av Mjällbys försvar och bidrar med rutin och lugn i klubben som det numera, mycket oväntat, stormar kring. Flyttade hem för att trappa ner men är nu en av få i Mjällby som håller hög allsvensk klass.
FOTBOLL

GÖTEBORG. 203 matcher i Mjällby. Men efter 0–6 mot Häcken säger Mattias Asper, 37.

– Det är bland det värsta jag varit med om i den här tröjan.

Häcken hade 17 avslut på mål och ytterligare sju strax utanför.

Hade det inte varit för Mattias Asper skulle Mjällbyförlusten blivit ännu större.

Och målvakten är, för blekingefansen, smärtsamt uppriktig efteråt:

– Det här var under all kritik, ett fiasko. Vi fallerar på alla punkter, framför allt defensivt.

Hur stort är ert behov av förstärkningar?

– Sett till dagens match skulle vi behöva elva nya spelare.

– I truppen finns det kvalitéer för att spela kvar i allsvenskan. Men när spelare som Juan (Robledo) och Moestafa (El-Kabir) försvinner så blir det svårt att nå upp till nivån från förra året, säger Asper.

FAKTA

MJÄLLBY I HALVTID

Positivt: Att Trelleborg, Norrköping, Syrianska och Djurgården bara har tre poäng mer än Blekingelaget. Det finns några räddningsplankor.

Negativt: Anfallsspelet. Mjällby har bara gjort 11 mål. Fem av dem har Moestafa El-Kabir, numera i Cagliari, svarat för...

Tränarens kommentar: ”Det är tillbaka till ruta ett nu. Till att börja med är det revansch mot Häcken som gäller när serien vänder. Sedan jobbar vi på att förstärka laget med en-två spelare när transferfönstret öppnar i augusti”, säger Peter Swärdh.

Sportbladets kommentar: Förlusterna av försvararen Juan Robledo och anfallaren Moestafa El-Kabir måste kompenseras med etablerade nyförvärv – annars blir det streckstrid för Mjällby.