CL-meriterad spelare klar för Mjällby

Foto: BILDBYRÅN
Dominique Kivuvu.
FOTBOLL

Mjällby har gjort klart med Champions League–meriterade Dominique Kivuvu.

En spelare som kan jämföras med Anders Svensson och Tobias Grahn, enligt klubben.

– Han håller hög allsvenska klass, säger ordförande Jörgen Martinsson till Sportbladet.

Mjällby har enligt egen utsago gjort ett riktigt kap. Klubben har lånat in Champions League–meriterade Dominique Kivuvu, 24.

– Vi tror att det här kommer att bli riktigt bra. Det är en riktigt bra fotbollsspelare, han håller hög allsvensk klass, säger Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson.

– Han spelade gruppspelet för Cluj mot bland annat Roma och Bayern München. Då gjorde han 90 minuter mot Bastian Schweinsteiger på Allianz Arena.

Han är en central mittfältare som rör sig box till box. Det är en spelartyp Mjällby har sökt sedan de förstod att Tobias Grahn skulle lämna klubben.

– Vi har värvat en motor, en innermittfältare i bra ålder. Han är fortfarande ung och hungrig. Han har varit ute en del i världen och är motiverad att komma hit och visa upp sig, säger Martinsson.

– Man kan absolut se honom som en ersättare till Tobias. Jag vill inte jämföra dem, då får jag bara Grahn på halsen, haha.

Men efter en fråga om Kivuvu påminner om Elfsborgs Anders Svensson väljer Martinsson ändå att likna honom med Grahn.

– Svensson är exceptionell, en mittfältare med väldigt hög allsvensk klass. Kivuvu och Grahn rör sig över samma arbetsytor, har bra skott, bra fart och fin teknik, säger Martinsson.

Den 24–årige mittfältaren, som har gjort sex landskamper med Angola, valde Mjällby mycket tack vare Erton Fejzullahu och Moestafa El Kabir.

– Han har snackat mycket med dem. Då har han förstått att det här är en bra och kortsiktig lösning. Sedan vill han vidare ut till de stora ligorna i Europa, säger Martinsson.

FAKTA

Namn: Dominique Kivuvu.

Ålder: 24 år (16 september, 1987).

Position: Central mittfältare.

Tidigare klubbar: Telstar, NEC, CRF Cluj.

ARTIKELN HANDLAR OM