Djurgården kan blåsa ”Blåvitt” på Blomqvist

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Andreas Blomqvist står högt upp på IFK Göteborgs lista.

Men enligt uppgifter till Sportbladet kan Djurgården blåsa Blåvitt på 22-åringen.

– Vi har kontakt med en del klubbar angående spelare. Sedan kommer jag inte kommentera något mer om det, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson.

IFK Göteborg är på jakt efter en ny mittfältare och klubben har försökt med Erik Friberg och Fredrik Ulvestad, men det har inte gått Blåvitts väg. Friberg valde Esbjerg och Ulvestad ser ut att hamna i Rosenborg.

”Vi har bra koll på honom”

IFK Göteborg jobbar på att lösa Marius Lundemo, 20, från Lilleström. Men förhandlingarna går inte smärtfritt.

Långt upp på önskelistan finns även Mjällbys Andreas Blomqvist, som den gångna säsongen gjorde sju mål och tre assist i allsvenskan.

– Blomqvist är en av flera intressanta spelare. Det är en duktig tvåvägsmittfältare och vi har bra koll på honom, men just nu har vi lagt fokus på andra spelare, sa Mats Gren, sportchef i Blåvitt, till Sportbladet i tisdags.

Enligt uppgifter kan dock Blomqvist hamna någon annanstans.

Sportchefen är fåordig

Djurgården uppges ha kommit med ett bud till Mjällby angående 22-åringen, som både gjort landskamper för U21- och A-landslaget. Prislappen sägs ligga runt 1,5 miljoner kronor.

– Jag kan bara kommentera de spelarna vi har hos oss. Jag säger som jag brukar. Vi har några pusselbitar som vi letar efter, och vi har kontakt med en del klubbar angående spelare. Sedan kommer jag inte kommentera något mer om det, säger Dif-sportchefen Bosse Andersson.

Plockat in Berntsen och Walker

Dif har sedan tidigare värvat norske mittfältaren Daniel Berntsen och Kevin Walker. Klubben uppges även vara på jakt efter BP-mittfältaren Jesper Karlström.

Sportbladet har sökt Andreas Blomqvist och Mjällbys sportchef Jörgen Martinsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM