Mjällby presenterade dubbla värvningsbomber

Först Chippen – nu förre AIK-anfallaren klar

Foto: Foto: Mjällbys hemsida
FOTBOLL

Mjällby tar i ordentligt för att undvika att åka ur Superettan.

Först blev Christian Chippen Wilhelmsson, 35, klar för en comeback. Nu har klubben även presenterat anfallaren Teteh Bangura, 25, som nyförvärv.

– Vi kräver inte att han ska prestera omedelbart, säger klubbchefen Jörgen Martinsson.

Foto: Foto: Bildbyrån
Christian Wilhelmsson gör ett ny insats för att stötta sin hemmaklubb.

Mjällby, som åkte ur allsvenskan i fjol, ligger näst sist i Superettan och har gjort minst antal mål i nästa högsta serien.

På tisdagsmorgonen blev det klart att Chippen Wilhelmsson drar på sig fotbollsskorna för att hjälpa sitt forna lag att hänga kvar.

Rehabat knäskada

Nu har Mjällby även gjort klart med den förre AIK-spelaren Teteh Bangura.

Efter succéåret i AIK 2011 (15 allsvenska mål) lämnade Bangura för turkiska Bursaspor, blev utlånad till Sanliurfaspor och Beitar Jerusalem och även AIK, men en knäskada har förstört de senaste säsongerna.

Kontrakt säsongen ut

Nu har Teteh Bangura opererats och rehabiliterat sig för skadeproblemen. Under förra veckan provtränade han med IFK Norrköping, men där blev det inget kontrakt.

Nu är 25-åringen i stället klar för Mjällby resten av säsongen.

– Vi vet vad han har presterat tidigare och att han gjorde bra ifrån sig hos Norrköping under förra veckan (på provspel), säger Jörgen Martinsson.

– Vi har testat Teteh medicinskt och fysiskt och allt ser bra ut. Dessutom brinner han för att komma tillbaka. Både vi och han ser det här som en stor möjlighet. Det kommer kanske ta lite tid innan han kommer i full matchform. Men vi har många matcher så han kan bli viktig under hösten.

Hur löser ni de här båda värningarna ekonomiskt?

– Bangura spelar för, till och med efter Mjällbymått, rimliga pengar. Men eftersom vår ekonomi är ansträngd har vi fått hjälp av en privat finansiär, säger Martinsson.

Chippens lön: 1 000 kr/mån

– Chippen hade jag kunnat finansiera själv...

När Wilhelmsson för ett par år sedan tillhörde saudiska Al-Hilal tjänade den dåvarande landslagsspelaren 30 miljoner kronor årligen, netto...

Nu ställer Chippen upp för, hmmm, betydligt mindre:

– Han spelar för minimilönen en elitspelare måste ha i Sverige, 3 000 kronor per år. Men han har inte ens krävt pengarna han skulle haft från förra säsongen. Chippens "lön" är alltså 1 000 kronor i månaden, säger Mjällbys klubbchef.