”Fullständigt regelvidrigt”

Halmstad rasar efter förlusten mot Örgryte – Djurgården ny jumbo

FOTBOLL

Örgryte har lämnat över jumboplatsen till Djurgården.

I kväll avgjorde laget mot Halmstad – i sista minuten.

Men efteråt rasade Halmstad mot segermålet.

– Det är fullständigt regelvidrigt. Blytungt för oss, säger tränaren Janne Andersson.

Foto: PPV

Örgryte ägde det mesta av spelet i första halvlek och därför kom Halmstads 1–0-mål i den 41:a minuten som en kalldusch. Michael Görlitz spelade fram Marcus Olsson som tog emot, vände om inne i straffområdet – och placerade in bollen i mål.

– Vi får inte bjuda på såna möjligheter, sa Öis-tränaren Åge Hareide till ppv i pausen.

Santos succéinhoppare

Norrmannen valde i paus att sätta in anfallaren Alvaro Santos och brassen tackade med att efter bara nio minuter på planen sätta kvitteringen. Marcus Allbäck chippade vackert fram bollen och Santos dunkade in 1–1 på volley.

Halmstad, som kom till matchen med två raka 4–0-förluster i bagaget, såg ut att fixa en poäng. Men i 90:e minuten forcerade Örgryte in 2–1 – ett mål som blev omdiskuterat.

Orsak: Det som hände i momentet före där Marcus Allbäck först knuffade undan Johnny Lundberg och sedan måttade en cykelspark där hans fot var farligt nära Emir Kujovics ansikte. Men domaren Markus Strömbergsson valde att låta spelet fortgå och Alexander Mellqvist kunde trycka in segermålet.

– Det är fullständigt regelvidrigt när Allbäck trycker undan Johnny Lundberg inne i straffområdet så att de får fast bollen och kan göra mål. Det är jättetungt, säger Halmstads tränare Janne Andersson till ppv.

– Allbäck står ju med armarna rakt ut och trycker bort Johnny. Just nu studsar ingenting med oss.

”Fruktansvärt skönt”

I Örgryte var tongångarna desto muntrare. Laget var fullständigt utdömt i början av säsongen, men har mirakulöst tagit sig tillbaka och lämnade i kväll över jumboplatsen till Djurgården.

– Vi fick utdelning tidigt i andra halvlek och i slutminuten såg vi att allt kan hända i fotboll, säger succétränaren Åge Hareide till ppv.

– Fruktansvärt skönt. Vi jobbade oss in i matchen bra i andra halvlek så jag tycker att vi var väl värda segern, säger matchhjälten Alexander Mellqvist till ppv.