Marcus Allbäck missar AIK-matchen

Två tunga avbräck för Öis

FOTBOLL

Örgryte åker till Stockholm för match mot guldkandidaten AIK utan två nyckelspelare. Marcus Allbäck är lårskadad och mittfältsdirigenten Pavel Zavadil har problem med en vad.

Båda kan nog spela – men vilas ändå.

– Vi sparar dem till viktigare matcher, som den hemma mot Trelleborg på torsdag. De har varit lite småskadade, säger den assisterande tränaren Jan Karlsson till DN.

Marcus Allbäck.

Marcus Allbäck skadade låret i segermatchen mot Halmstad och följer inte med laget till Stockholm. Även Pavel Zavadil stannar hemma i Göteborg, tjecken har problem med ena vaden.

– Vi får en rejäl uppgift, men är vi smarta och kloka så tror jag att vi klarar av det, säger Åge Hareide.

”Måste ta utmaningen”

Trots att Allbäck och Zavadil vilas är Hareide optimistisk inför matchen mot guldkandidaten AIK.

– Kan vi vara organiserade, visa upp en kampmoral och slå hårt ur underläge så talar det för oss. AIK:s starka kollektiv visas av tabelläget så vi måste ta oss an utmaningen.

”Titta uppåt i tabellen”

Djurgården slog Brommapojkarna på söndagen och petade därmed ner Öis till jumboplatsen i serien igen. Nu är pressen stor på Göteborgslaget.

– Vi ska inte påverkas av det (Djurgårdens seger). Det ökar bara möjligheten att klara sig kvar direkt. Vi ska inte fokusera så mycket på Djurgården utan titta lite längre upp i tabellen, säger Hareide.

IFK Göteborgs Håkan Mild ställer sig dock tveksam mot att viktigare spelare sparas mot AIK.

– Det kan sända fel signaler till den egna truppen, säger han.