Nattsvart för Örgryte

Santos utvisad och avstängd

FOTBOLL

Marcus Allbäck och Alvaro Santos startade tillsammans på topp för första gången sedan 17 augusti när Öis hade ett jätteläge att gå upp på kvalplats i allsvenskan.

Med ett ineffektivt Öis brände en kavalkad med chanser, förlorade med 0-2 mot Trelleborg och fick en frustrerad Santos utvisad i slutet av matchen.

Med det rutinerade anfallsparet tillbaka på topp kom chanserna för Örgryte. Problemet var att de inte förvaltade dem. Allbäck nickade i ribban, Santos brände jättelägen och mittfältaren Pavel Zavaldil avlossade långskott efter långskott strax över mål.

Istället stack Trelleborg upp och snodde alla poängen. 1-0 gjorde Joakim Sjöhade med en snygg vrickning och 2-0 av kom genom ett mäktigt skott av Andreas Drugge efter slarv av Öis-försvararen Björn Anklev.

– En fantastisk träff. Synd att den går i mitten bara, säger Drugge till PPV med ett leende.

Santos mål bortdömt

Blytungt för Örgryte som till slut tappade humöret. Laget fick först försvararen Robin Jonsson avstängd till nästa match efter en billig varning. Minuten senare trodde Alvaro Santos att han äntligen fått in reduceringen men målet dömdes bort för offside.

Santos svarade med att applådera linjedomarens beslut och tilldelades sin andra varning av domaren Michael Lerjéus. Santos är nu även han avstängd i nästa match borta mot Häcken.

Två tunga avbräck för Örgryte som förlorade med 0-2 och missade chansen att gå om Djurgården och Hammarby i tabellen. Laget är nu fortsatt seriejumbo, två poäng efter stockholmsduon.

ARTIKELN HANDLAR OM