Örgryte räknar bort Hareide

Norrmannen lämnar Sverige

FOTBOLL

Örgryte har tröttnat på att vänta.

Klubben räknar nu bort Åge Hareide som tränare för göteborgslaget kommande säsong.

– Vi fixar tränarfrågan på annat sätt och jag utgår från att det blir klart den här veckan, säger ordföranden Lars Ranäng till Sportbladet.

Åge Hareide har flera gånger brutit Örgrytes uppsatta deadline. Nu har den degraderade klubben tröttnat och ordföranden Lars Ranäng aviserar att Öis inte ser Hareide som aktuell längre.

– Åge har inte sagt konkret nej men jag tror inte att vi har honom kvar längre. Han håller på med förhandlingar på annat håll och jag tror inte att han gör det bara för skojs skull. Vi har annat på gång och kan inte bara sitta still och vänta. Jag utgår från att han är förlorad för oss, säger Ranäng.

”Klart den här veckan”

Hareide skulle ha gett Örgryte ett besked i fredags. Det senaste budet från 56-åringen är att han tror sig komma med ett beslut kring sin egen framtid under veckan. Men Örgryte vill inte vänta längre.

– Vi fixar tränarfrågan på annat sätt. Jag utgår från att det blir klart den här veckan.

Beslutet innebär att Hareide lämnar svensk fotboll efter den misslyckade säsongen. Norrmannen fick visserligen ordning på Örgrytes krislag men det räckte inte för att rädda laget kvar i allsvenskan. Rykten placerar nu 56-åringen i hemlandet Norge igen.