– Att han bara orkar, karljäveln

Anklev, 31, hyllas efter Hammarbykross

Foto: BILDBYRÅN
Björn Anklev blev Örgrytes matchhjälte med två mål.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Tre fullträffar på tio minuter – kryss­laget Örgryte blev plötsligt effektiva Örgryte.

Efter den blytunga 3–0-segern mot Hammarby hyllades tvåmålsskytten Björn Anklev, 31.

– En fantastisk människa. Att han bara orkar, karljäveln, säger tränaren Janne Andersson.

Hammarby rullade stundtals ut Örgryte i den första halvleken på Gamla Ullevi, men målvakten Peter Abrahamsson räddade hemmalaget. I paus bytte Janne Andersson ut Alexander Mellqvist och satte in tacklingsspecialisten Sebastian Johansson på mittfältet. Det fick önskad effekt.

– Han kommer in och visar att han vill spela. Sebastians insats i andra halvlek gör att det väger över för oss. Han vinner dueller som leder fram till mål, säger Öistränaren.

”Riktigt fotbollsmål”

I minut 51 gjorde Björn Anklev 1–0 på en hörna efter att först ha bränt ett fri­läge.

Två minuter senare tryckte David Leinar in 2–0 från nära håll på en inläggs­frispark innan Björn Anklev kort därpå nickade in 3–0.

– Ett perfekt inlägg för mig. Alltid kul att göra ett riktigt fotbollsmål, det första var mer ett kämpamål. Det var verkligen viktigt med seger i dag. Vi har åtta oavgjorda matcher och det håller inte längre. Det här var vändningen för oss, ­säger Anklev.

Förklaringen?

– Vi vann betydligt fler andrabollar i andra halvlek och satte chanserna. Och vi var stabila bakåt och höll tätt i 90 minuter. Hade vi tappat en match till i slutet (som mot Brage) hade jag blivit tokig, säger Anklev, som fick beröm av sin tränare på presskonferensen.

– En fantastisk människa. Att han bara orkar, karl­jäveln. Jag är euforiskt glad över den här segern, säger Janne Andersson.