Öster firade på torget i Växjö

”Det blev väldigt sent för några i natt”

1 av 18 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

VÄXJÖ. Festen fortsatte under måndagskvällen för Östers IF.

Glada men något trötta nyblivna allsvenska spelare firades på torget i Växjö.

– Det blev väldigt sent för några i natt men det gäller att passa på och vi har fått ledigt till torsdag…, säger lagkapten Denis Velic.

Efter Halmstads kollaps i söndags har det allsvenska avancemanget firats i Växjö.

Kulmen på festen i söndags kväll var när tränaren Roar Hansen dansade in, en dans som spridits på youtube.

– När vi vinner brukar fansen sjunga att jag ska dansa, när de började sjunga på festen i går så jag tänkte att jag får bjuda på mig själv. Men jag är lite stolt över den. Jag gick direkt från bilen in och dansade, utan champagne, säger han.

”Vi gör detta för Växjö”

Det blev en sen natt för många av Östers spelare i går. Och i dag fortsatta firandet. När fansen ville hylla dem på Stortorget i Växjö var spelarna förstås på plats på scen inför ett par hundra åskådare.

– Det börjar sjunka in mer och mer. Vi har skapat något tillsammans och vi kommer att gå in i försäsongen med glädje. Det är en enorm stolhet och glädje för folket som är här, för supportrarna. Vi gör detta för Växjö, för folket här, säger lagkapten Denis Velic.

Men när Ola Salos hymn Stjärnorna i Öster spelades såg det mest ut som ett tidigt Luciatåg där drängarna glömt texten.

– Jag skäms djupt för det, jag var med och spelade in den här låten med några gamla Österlegender, Tommy Svensson var med. Och så Ola Salo som gjort den, men den har inte satt sig ännu. Vi kommer att träna på den. Sen är det många som är hesa i dag…, säger Velic.