Klart: Han tar över Öster

Värvar succétränaren från konkurrenten

Andreas Thomsson.
FOTBOLL

Roar Hansen har lämnat för Helsingborg. Nu har Öster offentliggjort ersättaren.

Åtvidabergs succétränare Andreas Thomsson tar över som huvudtränare i klubben.

– Andreas står för en modern fotboll samtidigt som hans ledaregenskaper stämmer med de vi vill ha i Östers IF, säger sportchefen Peter ”Kuno” Johansson.

Efter den senaste tidens rykten om en tränarkarusell bekräftade idag Öster att Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson tar över, efter Roar Hansen, som huvudtränare i klubben.

Thomsson har skrivit på ett treårsavtal (2+1 år).

– En ung hungrig tränare, noggrann med drivkraft och som gjort ett väldigt bra jobb i Åtvidaberg med små resurser, säger sportchefen Peter ”Kuno” Johansson enligt Smålandsposten.

Roar Hansen offentliggjordes tidigare idag som Helsingborgs nya tränare.

”Byggt något bra”

Andreas Thomsson vill bygga vidare på det Hansen hjälpte till att skapa i klubben.

Östers IF har byggt upp något bra de senaste åren och känns som en frisk och framåt klubb i en idrottsstad som Växjö. Nu gäller det att fortsätta utveckla det lagbygge som ”Kuno” och Roar byggt upp och försöka etablera oss i allsvenskan, säger han enligt Smålandsposten.

Vem som kommer att assistera Thomsson i klubben är fortfarande oklart, i nuläget verkar Karl-Gunnar Björklund fortsätta på posten.

”Vårdat passningsspel”

Den nye tränaren berättade också hur han vill att den allsvenska nykomlingen ska spela.

– Jag tycker man ska spela så mycket som möjligt och ha ett vårdat passningsspel. Fyrbackslinje är grunden. Man vill ha ett stabilt försvarsspel. Man blir mer straffad på allsvensk nivå, men jag vill ha ett spelande lag som har tålamod och som är vassa i omställningarna, säger Thomsson.

Just omställningsspelet har varit något av Åtvidabergs paradgren de senaste säsongerna.

Peter Swärdh är sedan tidigare klar som ny tränare i Åtvidaberg.

ARTIKELN HANDLAR OM