Öster bekräftar Blåvitts intresse

”Visst har han stor potential”

Foto: Scanpix.
Daniel Sobralense, till vänster, och Darijan Bojanic, Öster.
FOTBOLL

IFK Göteborg jagar Östers talang Darijan Bojanic, 18.

Nu bekräftas intresset av den småländska klubben.

– Vi pratar och så, säger sportchef Peter ”Kuno” Johansson till Sportbladet.

IFK Göteborg försöker locka till sig 18-årige Darijan Bojanic. Mittfältstalangen, som har gjort 14 allsvenska framträdanden för Smålandsklubben den här säsongen, är positivt inställd till Blåvitt, enligt uppgifter till Sportbladet.

– Göteborg har visat intresse, det har de gjort. Vi pratar och så, sen får vi se vad som händer. Han har ju kontrakt ytterligare 1,5 år, säger Östers sportchef Peter ”Kuno” Johansson.

Har ni fått något officiellt bud från Blåvitt?

– Nej, vi har bara pratat lite. Flera klubbar är intresserade.

Sportchefen är imponerad av Bojanics säsong.

– Det är rätt bra av en 94:a att få spela så mycket i allsvenskan. Men han är ju långt, långt, långt ifrån en storstjärna i allsvenskan. Det är dock inte många 94:or som får starta i allsvenskan, så visst har han stor potential, säger ”Kuno”.

”Inget som vi har på vår agenda”

Enligt Expressen ska Blåvitt ha gett Öster ett bud där Daniel Sobralense ingår. Men sportchefen är inte intresserad av brassen.

– Det tror jag inte. Det är en bra spelare, men nej, det är inget som vi har på vår agenda, det är det inte, säger ”Kuno” till Sportbladet.

– Vi vet vilken plats vi har i näringskedjan, vi vill helst behålla de bästa spelarna, men det är svårt när de större föreningarna klampar in.

Blåvitt har haft skadebekymmer i försvaret under säsongen, både Kjetil Waehler och Mattias Bjärsmyr har missat flera matcher. Nu är klubben på jakt efter en mittback och har ställt in siktet på norrmannen Johan Laedre Björdal, Viking Stavanger. Enligt uppgifter till Sportbladet förhandlar klubbarna.

– Jag har inget att säga förutom att Johan har sex månader kvar på kontraktet. Du får snacka med Mild, säger agenten Tore Pedersen.

”Alldeles för dyrt”

Isländske anfallaren Gunnar Heidar Thorvaldsson har kopplats ihop med IFK Göteborg. Men Håkan Mild ser inte honom som ett troligt nyförvärv.

– Det är svårt. Vi har Tobias Hysén och Robin Söder på topp, och dem vill vi väl satsa på? Du kan inte ha en spelare som Thorvaldsson på bänken, det är alldeles för dyrt, sa Mild för två veckor sedan.

Bojanic gjorde en minnesvärd match mot Blåvitt i slutet av maj.