”Försökte bara rädda mig...”

Nu berättar Peter Ijeh för första gången om bilolyckan

FOTBOLL

För en månad sedan voltade Peter Ijeh med bilen på väg till match. Bilen snurrade runt flera varv innan den landade på sidan. Nu talar Ijeh ut om den omskakande händelsen:

– Jag försökte bara rädda mig själv. Det viktigaste var att jag överlevde, säger Ijeh till Sportbladet.

Peter Ijeh var på väg till Södertälje för matchen mot Sleipner

i mitten av mars. Men han kom aldrig fram. I blixthalkan voltade han flera varv med bilen. Bilen landade på sidan, med förarsidan nedåt. Han fick hjälp att ta sig ut ur bilen. Sedan fick han

föras med ambulans till sjukhuset i Eskilstuna.

”Försöker glömma”

Nu, en månad senare sitter minnesbilderna från kraschen fast, men helst av allt vill han bara glömma det.

– Jag försöker att inte tänka på det och bara gå vidare med livet.

Vad var det som hände?

– Det var väldigt dåligt väder, det var is överallt. Det var en stor lastbil som startade allt och jag försökte bara rädda upp situationen. Men bilen åkte av och voltade

två-tre gånger och landade på sidan.

Vad tänkte du då?

– Jag försökte bara rädda mig själv. Det viktigaste var att jag överlevde. Jag blev så överraskad när det hände men jag mår fint och det är det som betyder något. Jag har inga skador alls från olyckan.

Fick inga skador

Ijeh klarade sig helt utan skador. Han skrevs ut från sjukhuset samma kväll och kunde åka hem. Och i helgen var han med på planen när Syrianska vann med 2–0 hemma mot Ljungskile i premiären. Ijeh själv gjorde lagets första mål:

– Jag är i laget för att göra avtryck, det är anledningen till att jag är här, säger han om sin insats i premiären samtidigt som han hyllar medspelarna.

– Det var en väldigt bra match, imponerande. Publiken njöt av matchen och vi också.