Bara några spelare får bonus i Syrianska

FOTBOLL

Syrianska är i praktiken klart för allsvenskan.

Men Sportbladet kan avslöja att bara ett par spelare i laget får en ekonomisk bonus vid avancemang.

– Vi får försöka hitta på något till de andra också, säger ordförande Andreas Temiz.

Foto: bildbyrån
Syrianska-jubel.

Syrianska vann i går planenligt mot bottenlaget Jönköpings Södra på hemmaplan. Peter Ijeh blev stor hjälte med sina två mål.

– Hela laget har varit fantastiskt, men i dag var Peter Ijeh kung. Vi förtjänade den här segern, säger klubbens ordförande Andreas Temiz.

Har du lagt champagnen på kylning?

– Hehe, vi får se hur det blir med det. Jag är lite skrockfull och vill inte ta ut något i förskott. Men visst ser det fantastiskt bra ut inför avslutningen på lördag.

Då väntar redan nedflyttningsklara Väsby United på bortaplan. Om inte GIF Sundsvall slår tabellettan IFK i Norrköping kan Syrianska till och med förlora och ändå gå upp direkt. Och tar Södertäljelaget en poäng är den allsvenska platsen säkrad oavsett resultatet i den andra matchen.

Snabbt uppåt

Syrianska var nykomling i Superettan i fjol och endast två-tre spelare i laget har rätt till en specialbonus om man tar klivet upp i serie-systemet, uppger Andreas Temiz. Det handlar rimligen om mittfältsstjärnan Abgar Barsom och skyttekungen Peter Ijeh, som båda kom till klubben inför den här säsongen, och kanske någon till.

– De flesta har ju kontrakt från förra året när vi var nykomlingar och då var ju inte allsvenskan direkt aktuellt. Men vi får försöka hitta på något till de andra spelarna också. Det är de värda, säger Temiz.

Syrianska räknar med att minst 2 000 supportrar åker med till Väsby på lördag.

– Är vi bara ödmjuka kommer vi att greja det. Vi ska göra vårt jobb och förlitar oss inte på några andra resultat. Och gör vi bara det vi ska, då lovar jag att det blir fest. Vi vill skriva historia, säger nyckelspelaren Abgar Barsom.

ARTIKELN HANDLAR OM