Fyra klubbar lägger bud på Johan Arneng

Här är Syrianskas utmanare

FOTBOLL

Jakten på förre Djurgårdsprofilen Johan Arneng har nu intensifierats.

Sportbladet kan avslöja att Syrianska, Norrköping, Lilleström och Ålesund ska eller har kommit med konkreta kontraktsförslag till 31-åringen.

– Det kommer inte att dröja allt för länge innan jag bestämt mig, säger Arneng.

Foto: AP

Syrianska och IFK Norrköpings intresse för Johan Arneng är känt sedan tidigare. Nu kan Sportbladet avslöja att IFK gett svensken ett konkret kontraktsförslag och att Syrianska i skrivande stund förbereder sitt.

”Vi har träffats”

– Jag har träffat Syrianska en gång och vi ska träffas igen. Norrköping pratar jag också med och jag har fått ett första bud, säger Arneng.

Men de allsvenska nykomlingarna får stenhård ekonomisk konkurrens från Norge. Även Arnengs senaste klubb Ålesund har erbjudit mittfältaren en kontraktsförlängning och ligakonkurrenten Lilleström har nu också skickat ett förslag.

– Det är klart att det är skillnad ekonomiskt mot Sverige. Men ska man flytta hem är det också för att barnen ska gå i skola här. Mitt äldsta barn ska börja skolan nästa år, säger Arneng.

”Syrianska har en fördel”

Familjen har dessutom ett hus i stockholmsområdet vilket ger Syrianska, som i går gjorde klart med Sharbel Touma, ett trumfkort.

– Jag vill inte säga något men det är klart det är en fördel med Syrianska. Men sedan ska man också se till helheten.

När bestämmer du dig?

– Det kommer inte att dröja allt för länge.

ARTIKELN HANDLAR OM