Attacken mot Mutumba

Arneng: Pinsamt mannen!

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Johan Arneng fick själv en tung skadedom i dag.

Samtidigt passade han själv på att döma ut allsvenska kollegan Martin Mutumba för att ha lämnat AIK:s senaste match redan i paus.

"Jag undrar om det verkligen är värt att ha spelare med den moralen i en spelartrupp", skriver han i sin blogg.

Det var efter 0-2 i paus mot Gefle som Martin Mutumba blev utbytt och så förbannad att han lämnade Råsunda redan innan andra halvlek var i gång.

AIK-mittfältaren kritiserades av den egna ledningen efter agerandet och nu passar också Syrianskas Johan Arneng på att kritisera Martin Mutumba på sin allsvenska blogg.

"Noterade att AIK:s Martin Mutumba sågade Helsingborg efter förra omgången. Tyckte att HIF inte alls var Sveriges bästa lag. Han gav som råd att köpa upp hela Gnagets trupp /.../ Denna omgången blev Mutumba utbytt i halvtid, efter att AIK låg under 2-0, hemma mot Gefle. Då valde han att lämna arenan och gå hem. Han brydde sig inte ens om att titta på andra halvlek. Ordspråket ”tala är silver, tiga är guld” har väl sällan passat bättre.".

"Gör man i divison sex"

Han fortsätter sedan att döma ut Mutumbas agerande som något oerhört amatörmässigt.

"Du lämnar inte laget och går hem. Det gör man kanske i division 6, om man har bråttom hem till Desperate Housewives eller något. Som jag ser det hånade han inte bara sina lagkamrater och tränare, utan även klubben. Pinsamt mannen!".

"Helt främmande"

När Sportbladet pratar med Johan Arneng om blogginlägget vidhåller han hur viktigt det är att alla i ett lag drar åt samma håll.

– Man uppför sig inte på det sättet. Moralen är viktigt i ett lag.

– Jag har aldrig varit med om att någon klivit hem i halvtid. För mig är det helt främmande, säger han.

Du har inte fått någon passning tillbaka från Martin Mutumba efter den här sågningen?

– Nej, men det får han gärna göra, skrattar Johan Arneng.

ARTIKELN HANDLAR OM