”Erbjuds slavkontrakt”

Syrianska-målvakten avslöjar spelet bakom kulisserna

FOTBOLL

Sena löner, spelare som skiter i träningar, materialare utan material och ingen medicinsk utrustning.

Målvakten Christan Frealdsson ger nu sin egen klubb Syrianska stenhård kritik.


–Spelare erbjuds slavkontrakt. Jag blev jäkligt dålig behandlad och fick nog, säger Frealdsson till Svenska Dagbladet.

Syrianska höll sig kvar i allsvenskan efter en kvalrysare men samtidigt har klubben brottats med stora svårigheter utanför planen. Det säger nu målvakten Christan Frealdsson som, i dagens Svenska Dagbladet, sågar hela Syrianskas organisation med tränaren Özcan Melkemichel i spetsen.

”Skitit i träningar”

–Ta bötesbeloppen, som aldrig blev av. Spelare har varit borta, skitit i träningen och kommit när det passat. Ändå har de spelat. Så har det varit under hela säsongen. Det sände konstiga signaler till truppen, säger Christan Frealdsson som menar att Melkemichel har för stor makt.

–Materialarna får knappt beställa nya vattenflaskor utan att fråga tränaren. Özcan har ännu inte tränarlicens för allsvenskan. Det innebär att man får skaffa en ny nickedocka efter Valeri (Bondarenko). Han fick på sin höjd hålla i uppvärmningarna och hade enorma kunskaper som aldrig användes.

Bröt fingret – saknades hjälp

Exakt hur illa ställt det var med klubben fick 31-åringen själv erfara när han skadade sig inför matchen mot Trelleborg på Vångavallen.

–Jag hade redan en fraktur på tummen och bröt så lillfingret på uppvärmningen. Då visade det sig att vi inte hade någon som kunde sätta en spruta i min hand. Jag fick gå in och be Trelleborg om hjälp.

–Mina fyra år i Syrianska har lärt mig att det alltid är någon annans fel. Som mot Helsingborg när de inte sparkade ut bollen över linjen. Då är de rasister. Men de vann SM-guld. De vill vinna titlar.

Klubbdirektören Ghayath Moro om kritiken:

–Vi är en ny klubb i större sammanhang som lärt oss mycket under året. Lönerna betalades ut för sent, men det är åtgärdat, säger Moro till Svenska Dagbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM