Bekräftat: Lagt bud på Chanko

På väg hem till allsvenskan

Foto: andreas bardell
FOTBOLL

Drömvärvningen är på väg hem till Syrianska.

Klubben fått loss kapital till ett konkret bud på Lolo Chanko.

– Nu vet vi var Syrianska står och de ligger bra till, säger mittfältarens agent Fabio Chanko.

Syrianska har lyckats locka hem Sharbel Touma och Abgar Barsom under de senaste åren men en av de allra största drömspelarna har dröjt – tills nu. Ett ekonomiskt pressat Syrianska har fått loss pengar till ett anbud på Lolo Chanko.

– Det stämmer att Syrianska har hört av sig och lämnar ett lukrativt förslag till Lolo. Nu vet vi var Syrianska står och de ligger bra till, säger mittfältarens agent Fabio Chanko.

Lolo Chanko har fått tillåtelse av Ålborg att bryta kontraktet som löper ut till sommaren i förtid och kan ansluta till Syrianska innan den allsvenska premiären.

Konkurrens från England

Men Södertälje-klubben har fortfarande konkurrens. Ytterligare en allsvensk klubb, enligt Fotbollskanalen Örebro SK, för en dialog med 32-åringen och enligt Sportbladets uppgifter har även en klubb från engelska Championship hört sig för.

– Det är en annan klubb i allsvenskan som hört av sig och visat intresse, men av respekt för dem vill jag inte säga vilken. Det blir bara rubriker. Vi får vänta och se vad de har att komma med, säger Fabio Chanko.

Hur ser det ut med klubben i England?

– Det är en klubb i Championship som frågat om Lolos tjänster, det stämmer, och vi har sagt till dem hur det ligger till med Lolos kontrakt och så. Om de är intresserade får de komma med ett förslag.

Är Hammarby aktuellt?

– Det är ett ganska svagt intresse. De kan inte komma med något bud nu och det förstår man.

När tar ni ett beslut?

– Vi vill inte göra något förhastat men jag hoppas att det blir klart de närmaste två veckorna. Nu vet vi i alla fall var vi har Syrianska. Nu är det upp till oss att tänka.

ARTIKELN HANDLAR OM