Syrianska: ”Bedöms inte på samma sätt”

Rasar efter ny utvisning

FOTBOLL

HÄLLEVIK. Syrianskas målvakt Dwayne Miller blev frilägesutvisad i första halvleken och orsakade lagets sjätte utvisning i år.

Det är överlägset flest i allsvenskan.

Sportbladets genomgång visar att nästan var fjärde utvisning drabbat Syrianska.

– Vi spelar inte hårdare än andra lag, men vi bedöms inte på samma sätt, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel.

Syrianska vann mot Mjällby – trots utvisningen.

Syrianska tog ledningen mot Mjällby i matchens åttonde minut. Efter det jagade Mjällby kvittering och fick ett bra läge när Marcus Ekenberg sprang sig fri på Andreas Blomqvists passning i slutet av första halvlek. Syrianskas målvakt Dwayne Miller rusade ut utanför straffområdet, lyckades rädda bollen och avvärjde chansen.

Domaren Magnus Ahlsén var först inte säker på sin sak men visade sedan rött kort till Miller i tron att Syrianska-målvakten tagit med händerna utanför straffområdet.

"Tog inte på handen"

Efter matchen irriterade domslutet Syrianskas ledare och spelare.

– Jag är väldigt besviken. Jag försökte förklara för domaren att jag inte rörde den med händerna, jag tog den först med bröstet och sedan med ansiktet, säger Miller.

Syrianskas tränare Melkemichel säger efter matchen att han fått tydliga besked om att det på tv-bilderna syns att han inte tar bollen med händerna. Nu vill han undersöka möjligheterna att överklaga avstängningen.

– Det här är jätteolyckligt för oss. Om det finns möjligheter är det värt att överklaga.

Melkemichel säger att Syrianska inte bedöms på samma sätt som många andra lag, men har inget svar på varför det är så.

– Någon analys har vi inte gjort, men det är min känsla att det är så. Du ser här, den tog inte på handen, ska linjedomaren gå in och döma så ska han vara bombsäker på det, gör han inte det gör han fel.

Får medhåll av Arneng

Varför drabbar det er då?

– Jag vill inte ta sådana ord i min mun. Vissa av utvisningarna vi fått är solklara andra är inte alls klara. Det hjälper inte att klaga. Vi får leva med det, det är bara att göra det bästa av situationen, det hjälper inte att klaga på folk och på domarna.

Mittfältsstjärnan Johan Arneng håller med om att utvisningen på Miller var felaktig men menar att laget har sig själv att skylla för tidigare utvisningar.

– Vi har gjort en del klumpiga grejer och det handlar om oskicklighet, och det har också varit otur. Men man får inte så många utvisningar på grund av otur. Generellt är domarkvalitén i Sverige bra, det finns inga hemma- eller bortadomare, säger han.

Markus Alexandersson

ARTIKELN HANDLAR OM