Syrianska värvar tidigare Arsenal-talang

Anländer från Danmark

FOTBOLL

Sebastian Svärd, 30, är klar för Syrianska.

Den danske mittfältaren ansluter närmast från Silkeborg, men har tidigare varit ungdomstalang i Arsenal.

– Det gäller i första hand fram till sommaren, med option för klubben att förlänga. Vi tror att Sebastian kommer att bli nyttig för oss på många sätt, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till LT.

Han har en diger meritlista, Sebastian Svärd.

Efter sex år, två cupmatcher, och en drös utlåningar till olika klubbar i Europa lämnade den defensive mittfältaren 2006 för Borussia Mönchengladbach.

Sedan bar det av till Roda innan han 2012 anslöt till Silkeborg. Men Svärd gjorde bara tre matcher för den danska klubben.

Efter att ha tränat med Syrianska ett tag har den allsvenska klubben nu snappat upp honom fram till sommaren, och har därefter möjlighet att förlänga kontraktet.

”Mycket klok fotbollsspelare”

– Sebastian är en mycket klok fotbollsspelare som har koll på helhetsbilden ute på planen. Sedan är det så att han rent fysiskt verkligen behöver en ordentlig försäsong. Han ligger efter och har egentligen nått det nedbrytande stadiet först nu. Det kanske inte är förrän närmare sommaren innan det går att bedöma honom på riktigt, säger SFC-tränaren Klèber Saarenpää till LT.

Nu jagar det allsvenska laget en anfallare och en ytter, skriver LT.

– Åtminstone anfallaren ska vara på plats innan den allsvenska säsongen startar, säger sportchefen Andreas Temiz till tidningen.