”Jag bara sprang rätt in i bollen”

Halmstad vann bottenmötet sedan inhoppare krigat in avgörandet på stopptid

Foto: BILDBYRÅN.
Inhopparen Marcus Antonsson, i tröja nummer 23, jublar efter sitt segermål i den 92:a minuten.
FOTBOLL

Halmstad tog tre blytunga poäng i bottenstriden och lämnade nedflyttningsplats.

Det sedan inhoppande Marcus Antonsson krigat in segermålet mot Syrianska på stopptid.

– Jag kan ärligt säga att jag bara sprang rätt in i bollen, säger han till C More.

Sedan Brommapojkarna förlorat med uddamålet mot Kalmar i går hade segraren mellan Syrianska och Halmstad chansen att klättra i tabellen.

Och det började bra för HBK som tog ledningen redan i den sjätte minuten.

Ett långt inkast bröstades ned i straffområdet av islänningen Gudjon Baldvinsson som höll bort sin försvarare och spelade fram Andreas Landgren. Mittfältaren sköt stolpe in till 1–0.

Hemmalaget Syrianska replikerade i den 18:e minuten genom Sharbel Touma. Stjärnan tvåfotade sig förbi Kristoffer Thydell och dundrade in ett distansskott.

”Jag var sist på bollen”

Trots många fina möjligheter till 2–1, framför allt från Syrianska, såg inget av lagen ut att mäkta med ett avgörande.

Men en hörna i den 92:a matchminuten blev avgörande.

Bollen studsade i straffområdet och gick via stolpen och in. Inhoppande Marcus Antonsson noterades för segermålet.

– Det är jag som är sist på bollen men sen om det var meningen eller inte är en annan fråga. Men det gäller att vara på rätt plats, säger hjälten till C More.

Resultatet innebär att Halmstad och Brommapojkarna byter plats i tabellen. HBK ligger nu på kvalplats med tolv poäng, en pinne bakom Öster och Gefle och med en match till godo.

– Det känns underbart att komma in och avgöra när vi behöver de här poängen så himla mycket. Det kan inte bli bättre, säger Antonsson.

”Det är förjävligt”

För Syrianska – som är kvar på jumboplatsen med nio poäng – var det en tung förlust. Spelarna var märkbart frustrerade och deppiga efter poängtappet.

– Det är förjävligt, det är oacceptabelt. Vi orkar inte riktigt i dag. Vi behövde höja oss i andra halvlek men fick aldrig den effekten. I stället var vi orkeslösa, säger målskytten Sharbel Touma till C More.

Mittfältsstjärnan menar att lagets skrala målskörd – bara tolv mål på 15 matcher – är ett resultat av bristande kvalitet.

– Vi saknar kvalitet där fram för den där sista sparken. Vi kan inte sitta och säga att det är otur hit och dit, vi är för tama. Det finns bra lägen men vi förvaltar ingenting, säger Touma.

Om Halmstads segermål:

– Det är någon nick som går mot bortre stolpen och de lyckats trycka in den. Jag saknar ord och vet inte vad jag ska säga.

Efter förlusten avgick Syrianskas tränare Özcan Melkemichel med omedelbar verkan.