Özcan Melkemichel avgår från Syrianska

”Många gånger inser folk inte sanningen”

Foto: BILDBYRÅN
Özcan Melkemichel.
FOTBOLL

Özcan Melkemichel, 45, avgår som tränare för Syrianska med omedelbar verkan.

Det meddelade han på presskonferensen efter förlustmatchen mot Halmstad.

– Jag är för stolt för att det ska fortsätta gå så här illa för Syrianska, säger han.

Syrianska föll tungt i bottenmötet med Halmstad sedan Marcus Antonsson krigat in segermålet i den 92:a minuten.

Vid seger hade Södertäljeklubben lämnat nedflyttningsplats – i stället är man fortsatt jumbo med nio poäng på 15 matcher.

På den efterföljande presskonferensen tog lagets manager Özcan Melkemichel till orda. Han var lugn men märkbart besviken.

– Åter en förlust och det är tungt. Det är jag som har det största ansvaret, därför har jag bestämt mig för att avgå som tränare för Syrianska med omedelbar verkan. Jag har meddelat spelarna, säger han och fortsätter:

– Det handlar inte om att vi förlorar, det handlar om vissa saker som jag inte vill prata om just nu.

”Finns ett oerhört tryck”

Melkemichel beskrev insatsen mot Halmstad som "stundtals okej" men förklarade att han vill ha ut mer av spelarna – utan att lyckas.

– Jag är en krigare och det är inte därför jag lämnar utan jag gör det här för lagets bästa i dagsläget.

– Förutsättningarna för mig har inte varit lätta. Det finns ett oerhört tryck på att vi ska klara av det här och ingen har förståelse, varken publik eller någon annan, säger Melkemichel.

Han säger att det känns som att han har tagit rätt beslut:

– Att leva under det här trycket och tro att Syrianska är ett topplag... många gånger tror folk det och inser inte sanningen, med den trupp vi har och de problem vi har haft under hela året så visste vi om att vi skulle ligga i botten, säger han.

Fick ingen förvarning

På Syrianskas hemsida beklagar klubben Özcans beslut:

"Det är både tragiskt och ledsamt, Özcan Melkemichel har utöver sin ledarroll också varit en eldsjäl för klubben. Han har betytt oerhört mycket och legat bakom en stor del av klubbens avancemang i seriesystemet", skriver man.

Sportchefen Jan Grigo säger till TT att varken spelare eller klubbledning hade fått någon förvarning:

– Det är klart att jag ska försöka övertala Özcan att stanna kvar, men just nu vill jag ge honom en dag på sig att fundera. Sedan ska jag försöka övertala honom. Han är en så stor del av föreningen och vi vill inte att han ska avgå. Samtidigt måste vi nu göra en plan nu för hur vi ska gå vidare, säger han.