Nya avstängningar & skador för Syrianska

Özkan Melkecmichel: ”Vi måste värva”

KÄMPADE Trots spelmässigt övertag för Halmstad lyckades Syrianska knipa en poäng i bottenmötet i går. Foto: SCANPIX
FOTBOLL

HALMSTAD. Tappad ledning, massor av skador och tre spelare avstängda i nästa match.

Tabelljumbon Syrianska har det tufft.

– Vi måste värva, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Södertäljelagets förutsättningar inför ångestmötet med Halmstad (1–1) borta var allt annat än optimala.

– De senaste tre veckorna har varit ett helvete. Vi har haft åtta-nio spelare på träningarna, max tio-elva. Att det såg ut som det gjorde i dag har sina förklaringar, säger Özcan Melkemichel.

Tappade orken

Spelare som Anders Bååth och Dinko Felic har inte kunnat träna på ett par veckor, men fick ändå spela från start då Syrianskas trupp är tunn. Gästerna gjorde tidigt 1–0 genom Sebastian Rajalakso och svarade för en bra insats i första halvlek. 

– Sedan började vi tappa orken och med det organisationen. Och när man inte orkar funkar inte hjärnan. Vi blev rejält tillbakatryckta och får vara nöjda med en poäng, fortsätter Melkemichel.

Förutom den tappade ledningen åkte Syrianska på tre tunga varningar. Mittbacken Rabi Elia och mittfältarna Christian Demirtas och Anders Bååth är därmed avstängda mot Kalmar på lördag. Dessutom linkade högerbacken Isa Demir av Örjans Vall med en skada.

– Men jag hoppas att Suleyman Sleyman och kanske även Sharbel Touma kan var med då. Och Besim Kunic är ju tillbaka från avstängning.

Syrianska, på sista plats, har fyra poäng upp till strecket och måste värva om laget ska klara sig kvar.

”Bara lån och bosman”

– Det behöver vi verkligen. På vilken position? Alla. Nä, men främst försvarsspelare och kanske någon central mittfältare. Men det handlar om ekonomi också.

Har ni råd att köpa någon?

– Nej. Det är bara lån och bosman som gäller. Vi tittar väldigt brett, säger Melkemichel.

Hur bedömer du chanserna att hänga kvar?

– Väldigt goda, trots allt. Du såg ju hur bra vi spelade i första i dag. Får vi bara tillbaka några spelare kommer vi att klara det. Vi har kvaliteter, säger Melkemichel.

FAKTA

Här är all turbulens i Syrianska

Laget har bara vunnit två matcher i år. Senast segern kom mot Djurgården borta för över tre månader sedan – den 27 april.

Man har värvat in tre spelare sedan allsvenskan startade: Osman Sow, Mattias Mete (lån) och Nahir Oyal (lån). Floppen Labinot Harbuzi har lämnat.

7 juli: Tränaren Özcan Melkemichel avgår överraskande efter förlusten mot Halmstad.

12 juli: Syrianska meddelar att man lyckats övertala Melkemichel att fortsätta.

Avstängningar: Rabi Elia, Christian Demirtas och Anders Bååth är avstängda mot Kalmar på lördag. Besim Kunic är dock spelklar igen.

Skador: Louay Chanko hoppade in i går men är långt ifrån fulltränad. Suleyman Sleyman och Sharbel Touma kan kanske göra comeback på lördag. Isa Demir skadade sig i går. Prognos oklar.

Sammanställning: Marcus Wulcan

ARTIKELN HANDLAR OM