Skandalscener när Syrianska föll sent

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Syrianska förlorade viktiga poäng i kvällens match mot Dalkurd.

Leonard Pllana sköt avgörandet 1–2 på övertid.

Men efter slutsignalen utspelades skandalscener från publikhåll.

– Det flög in flaskor och en hel del annat, säger Södertäljepolisens insatschef Jonas Packalén.

Tre raka förluster, nio poäng, en sistaplats i tabellen och en ny tränare i Tino Katsoulakis. Så var läget för Syrianska inför kvällens match mot fyran Dalkurd. I en tabell med både tät topp-och bottenstrid är varje poäng viktig.

Med över 5 000 supportrar på plats såg det ut att bli en stämningsfull match. Men efter slutsignalen utbröt skandalscener på Södertälje Fotbollsarena.

– I samband med matchslut så blev det tumult på plan, säger Södertäljepolisens insatschef Jonas Packalén.

"Det flög in flaskor"

I den 30:e minuten gav Success Nwosu Syrianska ledningen. Henrik Löfkvist kvitterade för bortalaget efter tio minuter av den andra halvleken.

Det såg länge ut att bli 1–1, men då slog Leonard Pllana till på hörna – i den 94:e minuten – och gav nykomlingen Dalkurd segern. Det sena segermålet följdes av upprörda scener.

–  Några spelare bråkade och då blev oroligt på läktaren, även i samband med 1–2. Det flög in flaskor och en hel del annat på plan från Syrianska–supportrar. Även när Dalkurdspelarna lämnade planen flög de in saker mot spelarna, säger Jonas Packalén.

"Mängder av knallskott"

Inga föremål ska ha träffat någon spelare eller ledare. Men det var inte bara flaskor som kastades. Både knallskott och bengaler användes flitigt under hela matchen.

– Det var mängder av knallskott och bengaler under hela matchen. Ett 30-tal minst med både bengaler och knallskott, säger Jonas Packalén.

Ingen blev gripen, men en person fick avlägsnas och polisen kommer att göra en anmälan.

– Vi kommer skriva en anmälan. Det här bryter mot ordningslagen, säger Jonas Packalén.

Inte första gången

Det är inte första gången det blir oroligheter i superettan. Tidigare i vår uppstod bråk på matchen mellan Assyriska och Dalkurd. Då sköts raketer mot poliser och staketet forcerades.

Efter dagens match ligger Syrianska fortfarande kvar som tabelljumbo och Dalkurd hakar på i toppen.

ARTIKELN HANDLAR OM