TFF nobbade Fulhams bud

”Ett ekonomiskt bud har framförts”

FOTBOLL

Efter ett lyckas provspel har Fulham nu agerat i ett försök att värva Viktor Noring.

Sportbladet kan avslöja att Premier League-klubben kommit med ett bud till Trelleborg, som avvisats.

– Det har rörts vid ekonomiska siffror men det är en bra bit att gå, säger Trelleborgs fotbollsansvarig Stefan Nilsson.

Foto: SCANPIX
Noring på landslagets Sydafrika-turné.

Som Sportbladet avslöjade var Fulham mycket nöjda med Viktor Norings prestationer under det veckolånga provspelet i klubben. Efter det framgick det av andra mediauppgifter att Premier League-klubbens intresse svalnat. Trelleborgs klubbdirektör Lasse Larsson citerades men uppgifterna stämmer inte.

Bekräftar ett bud

Sportbladet kan avslöja att Fulham redan den 14 januari tog kontakt med Trelleborg och att ett inledande bud nu har framförts – men avvisats av Trelleborg.

– Det finns en dialog mellan Fulham och oss men mer kan jag inte gå in på, säger TFF:s fotbollsansvarige Stefan Nilsson.

Men det stämmer att ni fått ett bud?

– Det har rörts vid ekonomiska siffror också. Men det är en bra bit att gå, säger Nilsson.

Norings agent Martin Klette bekräftar att uppgifterna om ett svalt intresse från Fulham inte stämmer. Han bekräftar också att TFF mottagit ett bud.

Vill ha Noring direkt

– Jag vill inte gå in på några detaljer i det ekonomiska bud som har framförts utan det får Stefan Nilsson i så fall kommenterat, skriver Klette i ett mail.

Förhandlingarna fortsätter nu mellan Fulham och Trelleborg. Premier League-klubbens ambition är att få över 19-åringen innan transferfönstret stänger den sista januari.

– Om vi kommer överens om förutsättningarna vill de ha över honom i januari. Men det ska stämma för alla parter, säger Stefan Nilsson.

Vad säger Viktor?

– Han är sugen naturligtvis. Men lugn och balanserad som alltid.

ARTIKELN HANDLAR OM