’Nu fick vi bort spöket’

Trelleborg tog säsongens första poäng: ”Viktig vinst”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
”En lättnad” Efter gårdagens bortaseger mot Gefle kan Trelleborg andas ut en aning.
FOTBOLL

Förra säsongen fick Trelleborg en mardrömsstart, började vinna och slutade på en överraskande fin femteplats i tabellen.

Efter gårdagens seger mot Gefle ska laget göra samma resa i år.

– Nu fick vi bort spöket, säger målvakten Viktor Noring.

Viktor Noring räddade sitt Trelleborg i slutminuterna. Gefles Jonas Lantto slog ett inlägg till Dragan Kabcevic som avslutade från nära håll – men Noring kom ut bra och räddade.

– Ja, det var en bra räddning så viktigt att få göra den, säger Noring som dessutom fick hjälp av en täckande försvarare på mållinjen när Eric Larsson högg på returen.

Första poängen

Men Trelleborg klarade av att hålla 2–1-ledningen och tog sina första poäng för säsongen.

– Det var en skön och viktig vinst för att känna att vi kan vinna. Tre poäng var viktigt också i och med att vi inte har haft någon seger innan. Så det var en viktig vinst, säger Noring.

– Det är klart att det blir lättare att komma till träningar och matcher när man vet att vi har vunnit och fått bort det spöket lite grann så det känns som en lättnad.

”Inte oroliga”

Efter tre raka förluster vakade krisstämpeln över Trelleborg. Precis som i fjol hade man fått en mardrömsstart på säsongen.

Den gången dröjde det till den sjätte omgången innan första segern kom. Då lyckades laget vända trenden och ta en fin femteplats i tabellen.

Nu stärks laget över den vetskapen – en mardrömsstart på serien behöver inte betyda någonting när serien summeras i höst.

– Det har bara gått fyra omgångar och är 26 kvar att spela. Det är mycket poäng att plocka så vi är inte oroliga, säger Noring.

Björn Forsgren

ARTIKELN HANDLAR OM