Har släppt in flest mål – höll nollan mot IFK Göteborg

FOTBOLL

TRELLEBORG. Överlägset flest

insläppta mål och två otränade spelare i backlinjen.

Tom Prahl våndades – men Trelleborg höll nollan för första gången sedan den 16 maj.

– Vi har varit i en mental svacka, men nu ser det jättebra ut, säger comebackande Peter Abelsson, 34.

Prahl våndades – men fick andas ut.

2–4 mot Örebro. 1–4 mot Häcken. Och hemska 3–7 mot Helsingborg. Trelleborgs försvar har läckt konstant under sommaren – till Tom Prahls förtvivlan. Mot IFK Göteborg fick han tillbaka Peter Abelsson och Dennis Melander, som dock var rejält matchotränade.

– Jag velade som satan, visste inte om jag vågade sätta in båda två samtidigt. Men det blev bra. Göteborg körde mycket långa bollar mot Hysén, och i luften är Abelsson bra. Det var tacksamt, säger Prahl.

”Spelet passade mig”

Peter Abelsson gladde sig både åt att hålla nollan, och IFK Göteborgs taktik.

– Spelet passade mig, de chippade bara in bollen. Förvånande att de inte ändrade taktik efter ett tag, det fanns ju lägen att spela längs marken i stället.

Trelleborg tog tack vare segern ett skutt iväg från det absoluta bottenträsket, och har chansen att rycka ytterligare vid segrar mot bottenlagen Syrianska och Norrköping närmast.

– Är vi bara fokuserade så har vi bra chans att vinna båda matcherna. Det ser bättre ut än på länge nu, efter den första Kalmarmatchen så kändes det som att vi kom ur den mentala svackan vi varit i, säger Abelsson.

FAKTA

/ Trelleborgs facit

23 insläppta på sju matcher:

Syrianska (h) 0–1

Örebro (b) 2–4

Häcken (h) 1–4

Helsingborg (b) 3–7

AIK (h) 1–2

Kalmar (b) 2–3

Kalmar (h) 3–2