Nu är Kallurs hemma igen

...men sommaren blir tuff för Sveriges snabbaste systrar

SPORTBLADET

Hård träning. Övertygande resultat. Och hemlängtan.

Men nu är Sveriges snabbaste systrar hemma igen.

- Det är jättekul att träffa alla igen, säger Jenny Kallur.

Foto: LARS ROSENGREN
"Jag längtar hem hela tiden" Hemlängtan kan vara svår för Susanna och Jenny Kallur i USA. Men nu är Sveriges snabbaste systrar tillbaka - för en intensiv tävlingssommar.

Hon sprang den andra sträckan och Susanna sprang den tredje på 4x100 meter vid stafett-SM. Men Falun tvingades starta med en reserv och slutade tvåa, fyra tiondelar efter segrande Ullevi. Det regnade kraftigt under damernas final och trots att det inte var speciellt många åskådare kring löparbanorna på Lugnets IP hade systrarna Kallur fullt upp. Kompisar, kusiner och friidrottskollegor ville prata en stund med de nyligen hemkomna systrarna.

- Det har varit fullt upp sedan vi kom hem i torsdags, säger Susanna.

Efter en termin i USA har båda två utvecklats rejält och slagit nya personliga rekord. Susanna var klar för VM redan när de flyttade, Jenny har fortfarande en liten bit kvar.

- Jag trodde att det skulle vara en större omställning att flytta. Det har gått jättebra, båda med träningskompisarna och resultaten, säger Susanna.

- Men jag längtar hem hela tiden. Så jag ringer en del och så var jag hemma en vecka när jag hade lov.

Trivs - tack vare syrran

Tack vare systern och den goda konkurrensen trivs hon ändå utmärkt i den nya hemstaden. Med sina 12,85 är hon åtta i världen på 100 m häck den här säsongen.

- Jag är glad över det, men samtidigt så tänker jag "men gud, oj". Man är lite rädd att det ska ta slut, men det kommer inte alltid att gå lika bra, man kommer att stå still i utvecklingen. Det måste jag förbereda mig på.

Hon har sprungit häck i fyra år, Jenny har nyligen lämnat sprintdistanserna för att satsa på 100 m häck.

- Vi är ju enäggstvillingar så vi passar väl för samma gren och jag vill inte avstå från att springa häck och försöka lyckas bara för att slippa jämförelsen med Sanna, säger Jenny.

Nu väntar en hektisk sommar med tävlingar varje vecka. Det börjar redan på tisdag då Kallurs representerar Sverige på 100 m häck i trelandskampen mot Norge och Finland.

Anna Carlsson