Erica Johansson tvingas till vila

Överansträngd hoppfot stoppar Längdhopperskan

SPORTBLADET

I kväll tävlar Sveriges bästa friidrottare i Uppsala.

Men inte Erica Johansson.

Hon är skadad.

Erica Johansson måste vila sin fot till VM.

Längdhopperskan inledde starkt med 6,87 i utepremiären i Martinique den 28 april, men har efter det satsat hårt. Alltför hårt.

I går tvingades hon ta en corstisonspruta i hoppfoten eftersom den är överansträngd. Det gör att Erica Johansson riskerar att missa Europacupen som avgörs i Vasa, Finland, under midsommarhelgen.

- Just nu är det ju inte bra, men det var bättre att göra något direkt, fungerar det bra ska hon snart kunna träna för fullt igen. Det går inte att stå i mitten av juli med en sådan här skada. Då riskerar man VM, säger Ericas tränare Peter Hornebrandt till TT.

När hon återvände till Sverige efter resan till Karibien hade hon ont i sitt ansatsben. Efter det fick hon cortisonsprutor i knät och foten. I går fick hon ytterligare en spruta i ansatsfoten. Det innebär att hon måste vila i minst en vecka.

I kväll avgörs Nordic Challenge i Uppsala, en landskamp mellan Sverige, Norge och Finland. I den svenska truppen finns bland annat höjdhopperskan Kajsa Bergqvist, löparen Jimisola Laursen, häcklöparna Robert Kronberg, Philip Nossmy, samt Jenny och Susanna Kallur.

Men utan Erica Johansson.