Guld och silver till systrarna Kallur

SPORTBLADET

AMSTERDAM

Vilken final på 100 meter häck på JEM för 22-åringar.

Guld: Kallur.

Silver: Kallur.

- Det känns ju lite häftigt, sade Susanna som var den som var först över mållinjen på 12,96 och med Jenny som tvåa på 13,19.

Systrarna Kallur stod för en historisk prestation i Amsterdam på söndagen. Aldrig tidigare har ett tvillingpar tagit en dubbelseger.

Susanna har sedan USA-tiderna i våras varit storfavorit till JEM-guldet.

- Det har gjort att det kändes lite som en lättnad när det var över. Men visst är jag nöjd med loppet. Och det är alltid kul att vinna, sade Susanna, som i höstas vann guld på junior-VM i Chile.

Hon har ännu ett mästerskap i faggorna, VM i Edmonton, där motståndet lär bli betydligt tuffare.

- Jag vill inte försöka att tänka så mycket på den tävlingen. I alla fall inte sätta upp några mål, som att jag skall göra det och det.

- Det jag vill göra i Edmonton är att springa så bra jag kan.

Tävlar på tisdag

Säsongen har varit lång för systrarna Kallur, som förståndigt nog avstod inomhussäsongen, för att även orka med den svenska säsongen. Sedan det första loppet i Houston i slutet av mars, har det varit full fart.

Nu väntar ett häcklopp till för Susanna, på tisdagens DN-gala, innan det är dags för VM-arenan i Edmonton.

Totalt blev det sex medaljer för den svenska truppen. Guld till trestegshopparen Christian Olsson och brons av Cecilia Nilsson i slägga i fredags. Brons på 3 000 m hinder av Henrik Skoog och brons på 400 m häck av Mikael Jakobsson i lördags. Och så systrarna Kallurs medaljer på söndagen.

- Ja, vad säger man. Det är fantastiskt. Det är en helt otrolig grupp där alla tillåts få utrymme. Och det är en så härlig stämning i gruppen och de som misslyckas är lika mycket värda för det, sade Joachim Lindqvist, som efter fem år slutar som förbundskapten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM