Ett SM-guld direkt

...när Brundin tog steget från fotbollsplanen till löparbanan

SPORTBLADET

SUNDSVALL

Michael Brundin hann inte mer än avsluta den ena idrottskärriären förrän han låg i startblocken för nästa.

Han lämnade fotbollen för friidrotten och blev svensk mästare direkt.

- Jag har bra teknik och ville börja med det här redan som yngre, säger 36-åringen.

Foto: Ralf Bergman
Att ”gamle” fotbollsspelaren Michael Brundin trivs på löparbanan är egentligen inget nytt: ”Jag har alltid småfuskat lite”, erkänner han. Nåja, småfusket ledde till ett guld vid veteran-SM i Sundsvall i helgen.

Ex-proffset som spelade för Gif Sundsvall förra säsongen har slutat med fotbollen, men det betyder inte att han har dragit ner på tempot.

Beviset kom när veteran-SM avgjordes på Baldershov under helgen.

H35, 100 meter: 4) Michael Brundin, 12.31.

H35, 200 meter: 5) Michael Brundin, 25.09.

4 x 400 meter: 1) Sundsvalls Friidrott, 4.05.09.

Jodå, visst fanns Michael Brundin med i laget. En tävlingsdebut blir inte bättre än så.

Fick ett "tokryck"

- Eftersom SM gick i Sundsvall fick jag ett tokryck och ställde upp. Jag hade som mål att ta medalj och det gjorde jag även om jag behövde hjälp för att lyckas. Jag har bra teknik, men inte den rätta muskelstyrkan för de korta sträckorna. På sikt är det 400 och 800 meter som gäller. Min kropp passar bättre för det, säger Michael Brundin.

Snabbheten var hans styrka på fotbollsplanen, och ska ge honom ännu fler medaljer som friidrottare. Karriären har bara börjat. Var det slutar vet ingen.

"Det finns finesser"

Hur mycket tränar du?

- Det brukar bli fyra pass i veckan och före SM tog jag hjälp av en ungdomsvän, Joakim Svedberg, som är ansvarig för friidrottsgymnasiet i Östersund. Det finns finesser som jag inte hade en susning om och det är det som är så intressant med friidrotten. Dessutom har jag alltid älskat att löpa. Jag bor 200 meter från löparbanan och har egentligen alltid småfuskat lite.

Handlar det om full satsning?

- Det kan jag inte påstå, men jag hoppas att det kan bli lite satsning. Jag har ändå lite fart kvar. SM är ett årligen återkommande mästerskap. Dessutom finns det EM och VM, men för att delta måste man ha fyllt 40. Jag får nog ta några SM-tecken först, säger Michael Brundin.

Stefan Holm