Här är 6 omgångar som avgör tresteget

Så kan medaljerna komma att fördelas

SPORTBLADET

Den tänkta guldduellen mellan Jonathan Edwards och Christian Olsson har utvecklats till ett triangeldrama. Britten Phillips Idowu hoppade överlägset längst i kvalet med sina 17,54.

I morgon är det dags för final. 3 hoppare. 3 steg. 6 omgångar. Sportbladet har granskat och ställt hopparna mot varandra i sex tuffa omgångar. Så här kan medaljerna fördelas i morgon:

OMGÅNG 1: RUTIN

Segrare: Jonathan Edwards.

Här tar Edwards hem en storseger. Han har varit med om allt, alla möjliga situationer i alla möjliga finaler. När han satte sitt världsrekord i Götborg 1995 sålde Christian Olsson program på Ullevis läktare och Phillips Idowu visste knappt vad tresteg var.

OMGÅNG 2: POTENTIAL

Segrare: Christian Olsson.

Christian Olsson har varit uppe och nosat på 18 meter i två övertramps-hopp. Edwards är den enda som varit över den drömgränsen, men senast var 1998 – och nu är han 36 år gammal.

Phillips Idowu har inte riktigt de längderna i kroppen.

Men är vädret bra kan världen få se första 18-metershoppet på fyra år.

OMGÅNG 3: FORM

Segrare: Alla tre delar

Det är omöjligt att skilja de tre åt här. Alla är i absolut toppform.

Idowu har gjort sina två bästa resultat någonsin i sina två senaste tävlingar.

Christian Olsson har satt två svenska rekord den här säsongen och Edwards satte världsårsbästa (17.86) i sin senaste tävling.

OMGÅNG 4: PSYKE

Segrare: Edwards & Olsson delar.

Christian är ett fenomen, som har ett järnpsyke trots åldern. Han älskar verkligen de stora finalerna vilket han visade under VM i Edmonton i fjol.

Edwards å sin sida har förmågan att alltid få till ett jättehopp i varje tävling, nästan alltid som svar på ett jättehopp från någon av konkurrenterna.

OMGÅNG 5: MOTIVATION

Segrare: Christian Olsson

Oj, oj, oj. Det formligen sprutar adrenalin om Christian inför den här EM-finalen. Han känner verkligen att han k-a-n spöa Edwards och det är en drivkraft som är enorm.

Den motivationen kan inte ens Edwards plocka fram. Men han är inte långt efter.

Idowu har inte varit

med och fightats på

samma sätt som

Edwards och Olsson gjort

tidigare i år och Olssons vilja

att ta guld och samtidigt slå

Edwards är större.

OMGÅNG 6: FYSIK

Segrare: Phillips Idowu

Den enda gren som uppstickaren Phillips Idowu vinner. Fysiskt är han överlägsen både Olsson och Edwards. Han är lika lång som Olsson med sina 192 centimeter, men tretton kilo tyngre. Och det mesta är muskler. Men det ger också en massa extravikt att bära på i hoppen.

TOTALSTÄLLNING:

1: Christian Olsson

2: Jonathan Edwards

3: Phillips Idowu

Följ EM live!

Mats Wennerholm