Kungen av tresteg är hemma i Göteborg

”Helt underbart. Det gäller att passa på och njuta”

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Trött, lycklig men framför allt stolt.

Igår kom han hem.

Christian Olsson - Göteborgs egen trestegskung.

- Helt underbart. Det gäller att passa på och njuta, säger Christian Olsson.

Med blomsterkrans i håret, träningsoverall och guldskor klev han genom tullen på Landvetter strax före två på eftermiddagen. Då fanns ett 100-tal gratulanter, vänner och bekanta som väntade på att få tala med guldgossen.

- Skönt att vara hemma men jag är rätt så trött i huvudet, förklarade Christian.

Tävlar i Malmö

Och vila blir det inte tal om. Inte än på ett tag. Redan i dag tävlar han vid MAI-galan i Malmö och på fredag är det gala i Zurich.

Tufft att ladda om?

- Jag har räknat ut att halva säsongen är kvar och det känns lite konstigt efter en sån här urladdning. Men vila kan man ju göra när man blir gammal, säger han och ler.

Och på fredag möter han ärkerivalen Jonathan Edwards igen.

Känns det som att du tagit över kungakronan nu?

- Nja, han har ju fortfarande 10-4 i inbördes möten men i dag är jag i varje fall kung, säger Christian Olsson och skiner med hela ansiktet.

"Fantastiskt roligt"

Efter en kortegefärd i cabriolet genom Göteborg väntade stor mottagning på Kungstorget inne i Göteborg där han fick mottaga hyllningar från stora följen med framförallt ungdomar som ville se sin stora idol. Och få autografer av hjälten.

- Det känns fantastiskt roligt och man får passa på att njuta för det händer nog inte så ofta i ens liv att folk kommer för att hylla en på det här sättet, säger Christian Olsson.

Tänk om tio år vilken trestegsboom det kommer att bli.

Då är det Kung Christian som alla ungdomar vill besegra.

Martin Strömberg