Dagård lägger av

Tiokamparen: Jag saknar helt enkelt motivation

SPORTBLADET

Tiokamparen Henrik Dagård, 33, lägger av.

Den skadeförföljde Dagård saknar motivationen att fortsätta.

Henrik Dagård jade tänkt lägga av efter OS i Aten 2004, men saknar enkelt motivation för att komma tillbaka och tillhöra världseliten. ”Dessutom är träningsmöjligheterna obefintliga i Halmstad vintertid”, säger tiokamparen.

''Min ambition har varit att lägga av efter OS i Aten 2004, men jag saknar helt enkelt motivation för att komma tillbaka och tillhöra världseliten. Dessutom är träningsmöjligheterna obefintliga i Halmstad vintertid'', säger Dagård i ett pressmeddelande.

Tog VM-brons

Henrik Dagård slog igenom med dunder och brak 1994 när han först tog silver i inomhus-EM och sedan slog till med samma valör på EM i Helsingfors. Framgångarna fortsatte med brons i inomhus-VM i Barcelona men sedan började skadorna komma. Till hemma-VM i Göteborg kunde han inte göra sig själv rättvisa och slutade på 16:e plats. Därefter förföljde skadorna honom under karriären. I OS i Sydney var han tillbaka och slutade på tionde plats. Tanken då var att han skulle fortsätta över OS i Aten.

Nu blir det i stället familjen han ska ägna tid åt.

''Nu är det mina tvillingar Charlie och Cajsa, snart fyra månader gamla, som upptar hela min vardag. Självklart satsar jag också på den civila karriären'', säger han.

TT