Etta i världen - ratas i tv-galan

Stefan Holm rasar: Det känns som en förolämpning

1 av 2 | Foto: SCANPIX
HELT GALET? Stefan Holm har rankats högst i världen de två senaste åren - men på Idrottsgalan står han inte högt i kurs...
SPORTBLADET

Höjdhopparen Stefan Holm, 26, är världsetta, men han är inte inbjuden till Idrottsgalan i Globen.

Han är upprörd.

- Känns lite som en förolämpning, säger han.

Den 20 januari samlas Sveriges största idrottsstjärnor i Globen för den årliga "Oscarsgalan". Namn som Kajsa Bergqvist, Carolina Klüft och Christian Olsson kommer att finnas på plats, men inte Stefan Holm - världsetta i höjdhopp som vann silver både inom- och utomhus.

- Jag vill inte låta bitter, men det känns ändå lite som en förolämpning, säger Stefan Holm till Dagens Nyheter.

- I fjol fick jag inte heller någon inbjudan. Då var både Kajsa (Bergqvist) och Christian (Olsson) med via länk från Sydafrika - trots att ingen av dem rankades etta i sin gren som jag gjorde.

"VM-guld borde räcka"

Stefan Holm tror att ett VM-guld kanske skulle få arrangörerna att plita ner hans namn på en inbjudan.

- Det borde räcka" Men säker kan man inte vara.

Stefan Holm - som har ett fantastisk år bakom sig - har till skillnad mot övriga friidrottseliten valt att inte åka på träningsläger till värmen i Sydafrika.

- I år blev jag inte ens tillfrågad om jag skulle följa med. Alla vet att jag trivs bäst med att träna hemma och med tryggheten här, säger Stefan Holm till DN.

Han har i stället tränat hemma i Karlstad och förberett sig inför inomhussäsongen som för hans del börjar i Umeå den 25 januari.

- I år hoppas jag göra ett Kajsa-lyft. Känner att jag borde få ut mer av min hoppning, säger Stefan Holm som förra säsongen hoppade 2,35 i Zürich.

I gott sällskap

Säsongens stora mål är inomhus-VM i mars i engelska Birmingham och utomhus-VM i Paris på sensommaren.

Och nästa år kanske en inbjudan till Idrottsgalan"

Men Stefan Holm är inte ensam om att ha fått nobben. Inte ens världens bästa golftjej Annika Sörenstam kommer att finnas på plats i Globen.

Med andra ord är höjdhoppsstjärnan i gott sällskap.

Har ett VM-guld och elva SM-guld

Patrik Thornéus