Kanontid av Kronberg - nytt rekord av Klüft

Lyckad afton för de svenska friidrottarna i Tammerfors

1 av 2 | Foto: SCANPIX
Snabbt möte Robert Kronberg pressade världsrekordhållaren Colin Jackson på både 60 och 110 meter häck.
SPORTBLADET

Det blev en lyckad afton för de svenska friidrottarna i Tammerfors.

Carolina Klüft satte nytt personligt rekord i längd, Susanna Kallur och Patrik Kristiansson vann sina grenar och så presterade Robert Kronberg fina tider på både 60 m häck och 110 m häck.

Kronberg pressade världsrekordhållaren Colin Jackson från Storbritannien på 60 meter häck där det till slut bara skilde tre hundradelar.

- Det var så nära. Men jag hade för stor respekt för honom ännu en gång, sa Kronberg, som avancerade ordentligt på slutet och gjorde 7,61 i sitt första lopp för i år.

Carolina Klüft sprang också 60 meter häck. Men det blev Susanna Kallur som visade att den fina formen håller i sig. För via 8,01 i försöken blev det 7,96 och seger i finalen. För Klüft blev det en fjärdeplats på 8,41.

I stället för personbästa på häck så blev det ett, eller snarare tre, i längdhopp. Hon tog 6,46 i sitt första försök. I det andra hoppade hon 6,52 och i det tredje hela 6,55.

- Ändå kändes det inte som att jag var riktigt pigg i benen. Men jag kommer säkert vara det i Globen i stället, sa Klüft som vann längdhoppet.

På tisdag tävlar svenskarna i Globen-galan i Stockholm.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott