Mammarion Jones

Världens snabbaste kärlekspar - nu ska de bli föräldrar

SPORTBLADET

Världens snabbaste kärlekspar är med barn.

I dag blir det officiellt att Marion Jones och Tim Montgomery ska bli föräldrar.

Jones har sagt till vänner att hon är gravid och inte kommer tävla i år.

Foto: AP
Marion Jones och Tim Montgomery väntar tillökning i familjen. Jones har sagt till sina vänner att hon är gravid och inte kommer tävla i år. I dag ska paret komma med ett tillkännagivande.

När Tim Montgomery slog världsrekord på 100 meter i Paris i september avslöjades friidrottsvärldens hetaste romans. Marion Jones rusade fram och placerade en segerkyss på Montgomerys läppar. Träningskompisarna hade funnit varandra och nu ska världens snabbaste par ha barn.

Väntade tolv veckor

Rykten har spridits under en tid om att Jones kommer missa hela säsongen. Jones, som var obesegrad på 100 meter förra året, hade planerat att delta i fyra grenar vid VM i Paris.

Den femfaldiga OS-medaljören i Sydney väntade tills tolv veckor hade gått av graviditeten innan hon berättade nyheten för vännerna. Paret har meddelat att de i dag ska komma med ett tillkännagivande.

Jenny Donald, lektor i mänsklig genetik vid Macquirie University i USA, tror inte att paret automatiskt kommer få ett idrottsunderbarn.

- Utan tvivel finns det gener som styr anlagen för idrottande, precis som det finns gener som påverkar längden, säger hon till The Daily Telegraph.

Har en dotter

- Men man kan inte förvänta sig att deras barn kommer bli världsmästare också. Alldeles för många faktorer spelar in.

Jones var tidigare gift med kulstötaren CJ Hunter. I Sydney-OS åkte Hunter fast för dopning och strax därefter gick paret skilda vägar. Förhållandet mellan Jones och Montgomery hölls hemligt länge, inte minst för att Montgomerys dotter Tyhamia bara hade hunnit bli ett år.

Andra kända idrottspar som fått barn

Johanna Garå