Olsson utmanar Holm & Strand

”Det vore kul att slå dem, jag har gjort det förut”

SPORTBLADET

LIMASSOL

Se upp, Stefan Holm och Staffan Strand.

En joker dyker upp i höjdhoppsgalan i Båstad i slutet av juni.

– Det vore kul att slå dem. Jag har gjort det förut, säger trestegsfantomen Christian Olsson.

Holm och Strand mot Olsson. Det blir årets prestigemöte inom svensk friidrott – och det utspelas på svensk mark. Den 29 juni kommer alla att prata om höjdhopp i tennismetropolen Båstad.

– Jag vill göra en tävling i år, men inte åka till någon stor gala utomlands. Det skulle kännas lite för allvarligt. Det är inte riktigt säkert än, men galan i Båstad är intressant och passar bra in i träningsplaneringen. Det skulle kännas skönt att vara en joker i leken i en tävling där ingen bryr sig om ifall det går bra eller dåligt, säger Christian Olsson till Sportbladet.

Han har just avslutat förmiddagspasset i Limassol på Cypern, där friidrotts-och simlandslagen befinner sig på ett gemensamt läger.

Det var en bra träning, både för trestegs- och höjdhopparen Christian Olsson.

– Jo, jag tog 2.25, säger han.

Det vore ganska kaxigt om en trestegshoppare skulle slå två av världens bästa höjdhoppare i deras gren?

– Ja, det vore kul och jag har slagit dem förut. Det blir mycket prestige. Jag har hoppat höjdhopp sedan jag var tio år, så det sitter i ryggmärgen. Jag tycker fortfarande att det är kul att hoppa.

Staffan Strand har vunnit de två senaste tävlingarna i Båstad. Han välkomnar jokern.

– Ja, ryktena säger att Christian ska ställa upp. Det gör det extra kul. Varje gång han ställer sig på en höjdhoppsbana är han otroligt sugen på att slå mig och Stefan Holm.

Stefan Holm